Ankara'daki 1 Mayıs kutlamaları sona erdi

Haber Giriş : 01 Mayıs 2008 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA) - Türk-İş, DİSK ve KESK'e bağlı sendikalar ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının Sıhhiye Meydanı'ndaki 1 Mayıs kutlamaları olaysız sona erdi


Ankara'da da tansiyon yükseldi

Ankara'da Sıhhiye Meydanı'nda yapılan 1 Mayıs kutlamalarında gerginlik yaşanıyor. Halkevleri kortejinin arama noktasına gelmesi sırasında göstericilerle polis arasında gerginlik yaşandı. Üzerlerini aratmak istemeyen Halkevleri grubuna polisin müdahale etmek için hazırlık yaptığı gözleniyor. Gerginlik Sıhhiye'deki kutlamalarda biranda tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Olaysız başlamıştı

1 Mayıs kutlamaları için Ulus Opera Binası önünde toplanan sendikalar Sıhhiye Meydanı'na gelmeye başladı.

Sıhhiye Meydanı'ndaki kutlamalara CHP, DSP, SHP ve ÖDP gibi çok sayıda siyasi parti de katılıyor. Kutlamaya CHP'den milletvekilleri Cevdet Selvi, Zekeriya Akıncı, Malik Ejder Özdemir, DSP'den eski Devlet Bakanı Melda Bayar, İl Başkanı Durak Karabulut, Genel Sayman Hasan Suna ve SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile parti yöneticileri, Türk-İş eski Başkanı Salih Kılıç katıldı.

Sıhhiye Meydanı'nda Kürtçe, Türkçe, Lazca şarkılar ve türküler eşliğinde 1 Mayıs şölen havasında kutlanıyor.

Alanda, ?Emek en yüce değerdirö, ?Irkçıkığa, yoksuluğa savaşa karşı omuz omuzaö ?Ayaklar başı ezmeye geldiö, ?Yolu yok, ayaklar baş olacakö, ?Yaşasın 1 Mayısö, ?Birlik, mücadele, dayanışma, yaşasın 1 Mayısö, ?78'de alanlardaydık, şimdi de alanlardayızö yazılı pankartlar açılırken, ?Her yer 1 Mayıs, her yer Taksimö, ?Tayyip isterse kuluçkaya yatsın, biz kadınlar barış için yürüyoruzö ?AKP'ye karşı omuz omuzaö ?Savaşa değil, barışa bütçeö şeklindeki sloganlar atılıyor.

Öte yandan, İstanbul'da 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen çok sayıda kişinin göz altına alınması protesto edilerek, serbest bırakılmaları için anonslar yapılıyor.

Sendikaların Sıhhiye Meydanı'na girişleri sürerken, polis katılımcıların üstlerini tek tek arayarak meydana alıyor. Ayrıca, Ankara Emniyeti'ne bağlı helikopter de havadan kontrol sağlıyor


Ankara'daki 1 Mayıs kutlamaları saat 12.00'ye doğru sakin başladı.

Ankara'daki kutlamalar Tandoğan meydanındaki Hak-iş mitingiyle gerçekleşirken, alana ilk gelen grup Hizmet-iş'e bağlı yönetici ve işçiler oldu.

Balonlar ve pankartlarla süslü Tandoğan meydanında saat 12.00 itibarıyla 3 bin civarında vatandaş bir araya geldi. Davul zurna eşliğinde halay çeken işçilere ayrıca bir platforma çıkartılan Karadeniz havaları çalan kemençeler eşlik etti.

ANKARA'DA 1 MAYIS'A KAMERALI KONTROL

Güvenlik barikatlarıyla tamamen polis tarafından kontrol edilen Ankara Tandoğan meydanına girişler güvenlik kapılarından yapıldı. Ayrıca güvenlik birimleri binaların çatılarına yerleştirilen özel tim mensupları ve kamera sistemiyle alanı kontrol etti.

Ankara'daki Hak-iş mitinginde ?Barış ve Demokrasi, Şimdi 1 Mayıs?, ?Emeğimiz Onurumuzdur?, ?Adil Gelir Dağılımı?, ?1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü?, ?Yaşasın 1 Mayıs Yaşasın Hak-iş?, ?Kısıtlı Değil Özgür Sendikacılık? pankartları açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber