'Sahte çürük raporu' davasında 13 tahliye daha

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mayıs 2008 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Mahkemesi, "askerlikten kurtulmak için hile yapmak ve buna iştirak etmek" suçlarından yargılanan sanıklardan 13'ünün daha tahliyesine karar verdi.

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 97 kişinin, "Askerlikten kurtulmak için hile yapmak" ve "Askerlikten kurtulmak için hile yapmak suçuna iştirak etmek" suçlarından yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Mahkemede, aralarında Etimesgut Asker Hastanesi Baştabibi Hava Tabip Albay Macit Uzun ve eski Baştabip emekli Tabip Albay Mustafa Özdemir'in de bulunduğu 9 kişi tanık olarak ifade verdi.

Mahkeme Başkanı Hakim Albay Ahmet Erdem, "askerlikten kurtulmak için hile yapmak suçuna iştirak etmek" suçundan yargılanan sanıklar İbrahim Ethem Eke, Yalçın Dursun, Gürbüz Altınel, Salih Doğan İşlek, Muharrem Özsarı, Mehmet Ali Özdemir, Veli Çırk ve Muzaffer Yıldız; "askerlikten kurtulmak için hile yapmak" suçundan yargılanan Nazmi Avcı, Tahir Demir, Ramazan Batbay ve Nizamettin Onar ile her iki suçtan yargılanan sanık Tekin Demircan'ın tahliyelerine karar verildiğini açıkladı.

Erdem, duruşmanın yarın saat 10.00'a ertelendiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber