Ön savunmadaki komutan Halis Burhan...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin önceki gün Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu ön savunmada, Nur cemaatinin önde gelen ismi Fethullah Gülen'in okullarını ziyaret edenler arasında gösterilen generalin eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halis Burhan olduğu belirtildi.

AKP'nin savunmasında, iddianamede, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Dışişleri Bakanlığı döneminde Gülen'e ait okul ve işyerlerinin temsilcileriyle temasa geçilmesi için büyükelçiliklere talimat göndermekle suçlandığı anımsatıldı. Söz konusu okulları, eski cumhurbaşkanları Turgut Özal, Süleyman Demirel, eski başbakanlar Mesut Yılmaz, Tansu Çiller ve bir generalin de ziyaret ettiği belirtildi. AKP'li kaynaklar, Gülen'in okullarını ziyaret edenler ile özel defterlere mesaj yazanlara ön savunmada yer verdiklerini söyledi.

Ankara, dün ön savunmaya konu olan generalin kim olduğu sorusunun yanıtını ararken, söz konusu kişinin eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Burhan olduğu bilgisi kulislere yayıldı. Üst düzey bir AKP'li, "Halis Paşa da okullara gitmişti. Onu da savunmada vurguladık" dedi.

Gülen'in hayatının, eserlerinin ve okullarının anlatıldığı internet sitesinde Burhan'ın, tartışma konusu okullarla ilgili sözlerine yer veriliyor. Söz konusu ifadeler şöyle:

"Tamamen çağdaş yöntemlerle eğitim yapan ve 21. yüzyıl bilgi toplumlarına insan yetiştiren bu müstesna müesseselerin tüm eğitim kadrosunun, Türk dünyasına yapmakta oldukları katkıları her türlü takdirin üstündedir. Sizleri en içtenlikle kutluyor ve kucaklıyorum."

Sitede Süleyman Demirel, Turgut Özal, Hüsamettin Cindoruk gibi isimlerin, okullara ilişkin görüşlerine de yer veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber