Emekli öğretmenin evine kaçak yağ baskını

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Mayıs 2008 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ahmet ERTAN/AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, bir ihbarı değerlendiren Altınova Belediyesi zabıta ekipleri, 15 gün içinde iki kez baskın düzenledikleri emekli öğretmen Ü.B'nin (48) evinde, kaçak yapılan ve hileli olduğu belirtilen 9 ton yağ buldu. Baskınlarda, üzerinde çeşitli markaların etiketlerinin bulunduğu çok sayıda plastik boş şişe, boş teneke kutu ve dolum yapmakta kullanılan araçlar da ele geçirildi.

Altınova Belediyesi zabıta ekipleri, 15 gün önce, kaçak ve hileli zeytinyağı yapıldığı yolundaki ihbar üzerine, jandarmanın da desteğiyle, emekli öğretmen Ü.B'ye ait Selimiye Mahallesi Lale Sokak 17 numaradaki eve baskın yaptı. Baskında türü belirlenemeyen 4 ton yağa ve üzerinde çeşitli markaların etiketlerinin bulunduğu çok sayıda plastik boş şişe, boş teneke ve dolum yapmakta kullanılan araçlar ele geçirildi. Ü.B. Altınova jandarması'nda sorgulandıktan sonra serbest bırakılırken, evinde ele geçirilen 4 ton yağ da soruşturma tamamlanlanıncaya kadar kendisine yedi emin olarak teslim edildi.

Bu arada başlatılan soruşturma sırasında ele geçirilen yağdan örnek alınmadığı ortaya çıkınca, zabıta ekipleri Ayvalık İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte tekrar Ü.B'ın evine gitti. Depo olarak kullanılan binaya girmeye hazırlanırnan ekiplerin dikkatini, kömürlük olarak kullandığı ileri sürülen bir başka yapı çekti. Önce yapının kendine ait almadığını belirten Ü.B. ekiplerin içeri girme konusundaki ısrarları üzerine ?Evet bina bana ait ve içinde 5 ton pamuk yağı var. Ben zeytinyağı ve sabun ticareti yapıyorum. Bölgeden topladığım yağları işledikten sonra satışa sunuyorum. Ben sahte yağ satmam, kaliteli yağ ve sabun satarım. Ayrıca boş şişelerin üzerindeki etiketler de benim satış yaptığım anlaşmalı firmalara ait. Benim ticaretimi engellemeye çalışıyorsunuz. Ben zarar ediyorum. Bana haksızlık ediyorsunuz? diye tepki gösterdi. Vergi levhası olduğunu ve yağ sattığı firmanın faturası olduğunu iddia ettiği belgeleri gösteren Ü.B. depoda bulunan pamuk yağını nasıl pazarladığını açıklayamadı.

Ekipler bir önceki baskında ele geçirilip, Ü.B'ye yedi emin olarak teslim edilen 4 tonluk yağ ve son baskında ele geçirilen 5 ton yağdan örnek aldı, depoyu mühürledi.

Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber