Ankesörden internete bağlanabilinecek

Haber Giriş : 16 Ekim 2004 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom 2 ay sora internet bağlantılı ankesörlü telefonları himete sunarak bir ilke imza atmaya hazırlanıyor?

Özelleştirme süreciyle birlikte sabit telefon hizmetlerinde yaşanan rekabet, Telekom'u atılımlara itti. Rekabet ortamında gelir kaybı yaşamak istemeyen Telekom, 2 ay sonra internet bağlantılı (multimedia) ankesörlü telefonları hizmete sokmaya hazırlanıyor İnternet bağlantılı telefonlardan başlangıçta deneme amaçlı 100 adet kurulacak. Kullanım alanları daha çok havaalanı, seminer salonları, üniversite kampusu, otobüs terminali gibi kitlelerin yoğun olarak bulundukları iş ve alışveriş merkezleri olacak. Ödeme visa kartı ile yapılacak. Böylece isteyenler, sokak ortasındaki ankesörlü telefonu kullanarak internete bağlanabilecek. İnternet erişiminin yanı sıra e-mail servisi, kısa mesaj gönderme, ses iletimi, cep telefonlarına melodi ve oyun yükleme gibi hizmetlerden yararlanılabilecek. Yine ankesörlü telefon üzerinden fotoğraf dahi geçilebilecek.

Yeni model ankesörlü telefon üzerinde, ahizenin yanı sıra ekran, klavye, yazıcı, kamera ve trackball (fare-mouse) bulunuyor. Hızlı internet erişimi ADSL'ye sahip telefonlar, kötü düşünceli teknoloji karşıtları düşünülerek üretildi. Çekiç darbelerinden bile etkilenmeyen ankesörlü telefonun kasası 3 mm çelikten oluşuyor. Kasanın yüzeyi ise kata-furize işleminden geçirilerek topraklanmış boya ile kaplı. Su, yağmur ve güneş ışınından kesinlikle etkilenmiyor. Kapak ise 2 mm elektro poliser paslanmaz çelikle kaplı. Cam ekran için 6x2 mm laminat kalıp cam kullanılmış. Klavye paslanmaz çelikten üretilmiş.

Türk Telekom multimedia ankesörlü telefonların dışında bir başka teknolojiyi daha hizmete sunmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Bu sistem ise ankesörlü telefonlardan kablosuz internet (wi-fi) erişimi. Kablosuz internet özelliği bulunan telefonlardan, aynı anda 50 kişi yararlanabilecek. Kullanıcılar, açık alanda 100 metre, kapalı alanda (duvar kalınlığına bağlı olarak) 30 metreye kadar olan mesafede kablosuz internet erişimine sahip olacak. Kullanıcılar anılan mesafeler dahilinde kişisel bilgisayarlarının da uygun teknik özelliğe sahip olması durumunda ankesörlü telefondan kablosuz olarak internete girebilecek.

Telekom, bu özelliğe sahip 2 bin ankesörlü telefonun alımına yönelik ihale sürecini tamamladı. Sistemin, gelecek yıl mart ayından itibaren hizmete sunulması hedefleniyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber