HSK kararnamesiyle yeni başsavcılar belli oldu

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç, İstanbul Anadolu Başsavcısı oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2024 13:32, Son Güncelleme : 19 Ocak 2024 09:51
HSK kararnamesiyle yeni başsavcılar belli oldu

HSK Birinci Dairesinin kararnamesine göre, Yargıtay üyeliğine seçilen Ahmet Akça'nın yerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse, Yargıtay üyeliğine seçilen İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın yerine de Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Koç getirildi.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığına Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Gökçe, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına da Antalya Cumhuriyet Başsavcıvekili Yakup Ali Kahveci atandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Karaköse kimdir?

14.02.1978 tarihinde Ankara'da doğdu.

1999 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. 2002 yılından itibaren sırasıyla Beyşehir, Darende, Şereflikoçhisar, Düzce ve İnebolu Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunmuştur.

08.11.2012 tarihinde Adalet Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanlığı'na İç Denetçi olarak atanmıştır. Türkiye Ortadoğu Amme İdare Enstitüsü'nde 53. Dönem Üst Düzey Kamu Diplomasi Eğitim Programını (KADEP) tamamlayarak sertifika almıştır. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

Bakanlık İç Denetçisi olarak görev yapmakta iken, 27.02.2014 tarihinde Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı'na Daire Başkanı olarak atanmıştır.

25.07.2018 tarihli HSK kararnamesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanmıştır. HSK 1. Dairesinin 04.07.2019 tarihli kararı ile Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulu üyeliğine seçilmiştir. 24.12.2020 tarihli HSK kararnamesi ile Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmıştır.

Evli ve üç çocuk babasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber