Bu okulda öğrenci sayısı 423, öğretmen sayısı 4

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Mayıs 2008 11:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ümit KILIÇ / ARDAHAN DHA

ÖSS'ye öğrenci kazandırmada Ardahan birincisi, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise beşinçi sırada olan 432 öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü Çıldır Lisesi'nde bir yıl geçmeden öğretmen sayısı 21'den 4'e kadar düştü. Toplam 12 dersten, matematik, fizik, kimya, tarih, felsefe, psikoloji dersleri öğretmen olmadığı için boş geçiyor.

Doğu'da bir kabus olarak görülen öğretmen göçünün önüne geçilmesi gerektiğini belirten Çıldır lisesi öğrencileri, "Ders yılı başında 21 olan öğretmen sayısı 4'e düştü. Geçtiğimiz yıl yakalanan ÖSS başarısından eser kalmadı. iyi bir eğitim almak bizim hakkımız değil mi?. Her yıl öğretmen değiştiriyoruz. Huyunu, suyunu öğrenene kadar tayini çıkıp gidiyor. Yeni gelen öğretmene alışana kadar okul bitiyor" dediler.

Doğu Anadolu Bölgesi'ne gelen öğretmenlerin kısa zamanda bir torpil bularak bölgeden kaçmanın hesabını yaptığını söyleyen veli Burhan Şimşek, "Çocuklamız buna rağmen eğitimde büyük başarı yakalıyor. Buraya gelen öğretmenler ilk hedefi eğitim değil buradan nasıl kaçarım onun hesabını yapıyor. Gençliğimize yazık. Bakanlık buna bir sınırlama getirmeli" dedi.

Ardahan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım ise, "Okul açıldığında 21 öğretmen görev başındaydı. Ancak daha sonra eş tayinleri ve bazı erkek öğretmenlerin askere gitmesi üzerine sayı 4'e düştü. Eksikliği ücretli öğretmen alarak gidermeye çalıştık. Fakat onlarda İstanbul'da daha iyi iş bulup gidince 4 öğretmenle eğitim- öğretim vermek zorunda kaldık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber