MOBESE polisi tazminat istiyor!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle büyük şehirlerin önemli noktalarında suç oranını azaltmak ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla yerleştirilen MOBESE'ler polisleri zora soktu. MOBESE merkezlerinde görevli polisler, çok sayıda bilgisayarın bulunduğu ortamlarda yüksek dozda radyasyona maruz kaldıklarından şikayet ederek, polis kökenli milletvekillerinden kanun teklifi vererek ?iş riski tazminatı ? talebinde bulundu.

Hırsızlık, yankesicilik, gasp ve kapkaç gibi suçların önüne geçmek amacıyla öncelikle büyük şehirlerde hizmete sokulan ve kısa adı MOBESE olan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu projesi polisleri zor durumda bıraktı.

Toplumsal olaylarda bölge hakkında ayrıntılı bilgi alınarak olaya müdahale edilmesini kolaylaştıran sistem merkezlerinde görevli polis memurları, çok sayıda bilgisayarların bulunduğu ortamlarda, kesintisiz görev yaptıklarını, sürekli radyasyona maruz kaldıklarını belirterek,polis kökenli milletvekillerine birer mektup göndererek, kanun teklifi vererek "MOBESE merkezi görevlilerine" "iş riski tazminatı ödenmesi" talebinde bulundu.

? RUH SAĞLIMIZ BOZULDU ?

Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlarda çalışan ve radyasyona maruz kalan röntgen teknisyenlerinin günde sadece 5 saat çalıştığını buna rağmen MOBESE'de görevli polislerin 12 saat kesintisiz görev yaptıklarından yakınan polis memurları, konuyu yazdıkları bir şikayet mektubuyla TBMM'ye de taşıdı.

Milletvekillerine gönderdikleri mektupta ; 12 saatlik çalışmanın başta göz olmak üzere, uyku düzeni, beden ve ruh sağlığını olumsuz etkilediğini belirten polisler, ? Emniyet teşkilatımızda görev riski itibariyle terör, narkotik, istihbarat gibi birimlerde çalışanlar ile bomba imha uzmanı, dalgıç, pilot ve uçucu personele iş riski tazminatı ödenmektedir. Ancak, kent güvenliğini vardiyalar halinde 24 saat kesintisiz çok sayıda MOBESE kameralarıyla izleyerek çalışan polise hiçbir ek ödeme yapılmamaktadır.Oysa; 657 sayılı Devlet Memurları kanununda ; ' Hayat ve sağlık için tehkike arz eden hizmetlerde çalışanlara iş riski zammı yani tazminatı ödenir.' hükmü mevcuttur. Bu hükme rağmen, MOBESE polisleri hem maddi, hem de manevi yönden mağdur edilmektedir. Bu mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz. ? yakınmasında bulundu.

MOBESE YAKALIYOR

Türkiye`nin en büyük güvenlik projelerinden biri olan MOBESE'ler özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de suç oranın azaltılmasında faydalar sağladı.

İstanbul'un hassas olan bin 300 noktasında yer alan mevcut bin 500 adet MOBESE kamerasıyla, kent 24 saat kesintisiz izleniyor.

İçişleri Bakanlığı çok amaçlı ve faydalı MOBESE projesini Türkiye genelinde yaygınlaştırmak için büyük uğraş veriyor. Bu yılsonu itibariyle 81 il merkezinde MOBESE projesini hayata geçirmeyi hedefliyor.

gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber