Resmi araçla pirinç almaya gelen memura ?uyarı' cezası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 20:51, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Zafer TOKUŞ/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)

ADAPAZARI'nda, 2 hafta önce resmi araçla geldiği Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) pirinç alan ve çıkışta kameralar tarafından görüntülenince küfür eden Türkiye Elektrik İşletmeleri A.Ş. Sakarya Şubesi'nde görevli Nuri Baygın'a kurumu ?uyarı' cezası verdi.

TEİAŞ Sakarya Grup İşletme Şefi Hikmet Durak, güvenlik şefi olarak görev yapan Nuri Baygın ile ilgili haberleri televizyonlarda izlediklerini ve gerekli incelemeleri yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

?Kurumumuza ait 54 EH 847 plakalı güvenliğe ait aracın Toprak Mahsulleri Ofisi'nden çıkarken görüntülenmesi üzerine inceleme yaptık. Araçta bulunan Güvenlik Şefi Nuri Baygın ile görüştük. Kendisi o gün göreve giderken TMO'ya uğrayıp ucuz pirinç aldıklarını ve küfür etmediğini söyledi. Ancak görüntüleri inceleyince hakareti de gördük. Bu olayda taşıt kanununa muhalefet gibi bir olay söz konusu degil. Çünkü güvenlik aracı görevli olarak dışarı çıkıyor ve dışarıda iken TMO'ya gidip pirinç alıyor. Biz de bu nedenle 657 sayılı devlet kanunu kapsamındaki disiplin suçlarından dolayı ?uyarı' cezası verdik. Bu cezayı genel müdürlüğümüze ve Sakarya Valiliği'ne de gönderdik. Burada onaylanırsa dosyasına konulacak.?

Hikmet Durak pirinç kuyruğunda görüntülenen resmi araçtaki diğer iki memurun ise herhangi bir disiplin cezası almadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber