Eğitim Sen'de genel kurul'a doğru

Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen 3. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlık görevinden ayrılacak olan Alaaddin Dinçer, Eğitim-Sen çatısı altındaki mücadele sonucu yarattıkları değerlerin Türkiye emek hareketine, sınıflar ve demokrasi mücadelesine önemli katkıları sunduğunu belirtti.

ANKARA (ANKA) - Eğitim-Sen 3. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlık görevinden ayrılacak olan Alaaddin Dinçer, Eğitim-Sen çatısı altındaki mücadele sonucu yarattıkları değerlerin Türkiye emek hareketine, sınıflar ve demokrasi mücadelesine önemli katkıları sunduğunu belirtti.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, 9, 10, 11 Mayıs'taki Eğitim-Sen 3. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlık görevinden ayrılacak olması dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Dinçer, 1988 yılında düz bir üye olarak başladığı eğitim ve bilim emekçileri mücadelesini, iş yeri temsilcisi, ilçe temsilcisi, şube başkanı, konfederasyonun GYK üyesi ve Eğitim Sen'in Genel Başkanı olarak sürdürdüğünü kaydetti. Dinçer, 20 yılı kapsayan bu süre içinde hak ve özgürlükler, eğitimin demokratikleşmesi, toplumun siyasallaşması, siyasetin toplumsallaşması için çalıştığını belirterek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

?Onlarca gözaltı, yüzlerce adli-idari yargılama cezası ve disiplin cezası yaşadım. Binlerce işyeri gezisinde örgütlenme çalışması yürüttüm. Yaşam felsefemi, emperyalizme, faşizme, gericiliğe, bu kokuşmuş düzenin, çürüten, dağıtan, ötekileştiren, ezen, yabancılaştıran her türkü dayatmacı politikalarına karşı, başarıya ve sonuca ulaşmanın yolunu ise, örgütlü mücadele vermekten, dayanışma ve paylaşma içinde olma anlayışından geçtiği inancı üzerine kurdum. Önümüzdeki dönemde de yaşamım boyunca bulunacağım her tür ve düzeydeki görevlerde de bu sorumluluk duygusu içinde hareket edeceğimi bütün kamuoyunun bilmesini istiyorum.?

Eğitim-Sen çatısı altındaki mücadele sonucu yarattıkları değerlerin, Türkiye emek hareketine, sınıflar ve demokrasi mücadelesine önemli katkıları sunduğunu vurgulayan Dinçer, ?Sonuç olarak, başarıyla yürüttüğümü düşündüğüm bu onurlu görevlerim boyunca hep yanımda olan eşime, oğluma, çevreme, kurumlarımızda çalışanlara, tüm mücadele arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber