Kondom veren dergi okuldan attırdı!

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 14:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Lisesi son sınıf öğrencisi Can Duran, aldığı dergiden çıkan prezervatif ile yakalanınca tasdiknamesi verildi.Anne okul yönetimini suçladı, çocuk müdürün taciz ettiğini söyledi

Türkiye'de 122 yıldır faaliyet gösteren ve halen İstanbul Şişli'de bulunan Özel Fransız Lisesi Saint Michel öğrencisi Can Duran'a (19), bir derginin promosyon olarak verdiği prezervatif ile okulda yakalanınca, mezuniyetine ve Öğrenci Seçme Sınavı'na az bir süre kala tasdiknamesi verildi. Özel Saint Michel Fransız Lisesi'nde 6 yıldır öğrenim gören Can Duran, 26 Mart 2008 günü okula sağlık, spor ve moda içerikli Men's Health Dergisi'ni satın alarak gitti. Ancak dergideki promosyon olarak verilen prezervatifi fark etmedi. Fark edince de atmak üzere yanına aldı. Ancak gencin bir okul arkadaşı, prezervatifi görerek nöbetçi öğretmene durumu söyledi. Öğretmen de Duran'ı alarak, okul müdür yardımcısının odasına götürdü.

'ÖĞRETMEN BENİ SÖZLÜ TACİZ ETTİ'

Can Duran bu esnada nöbetçi öğretmen ve okul müdür yardımcısı tarafından sözlü tacize uğradığını idda ederek Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Duran suç duyurusunda, öğretmenin kendi cinsel uzvunu pantolonunun üzerinden tutarak "Bizim de s...miz var, akıntı oluyor, bize de lazım prezervativ. Git bunu kimle uyguluyorsan uygula" dediğini ve derginin karın boşluğuna fırlatıldığını ileri sürdü. Ayrıca "Seni ilk fırsatta attıracağız" diye tehdit edildiğini savundu.

OKUL YÖNETİMİ SESSİZ KALDI

Duran'ın yaşananların güvenlik kameralarında da kayıtlı olduğunu iddia etmesi üzerine Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı, polisin kamera kayıtlarını izlemesi yönünde mahkemeden arama kararı çıkardı. Ancak polisin liseye alınmadığı iddia edildi. Okul idaresince çağrılan anne Demet İzgi Duran ise, "Gittiğimde Can'ı okuldan atmayı kafalarına koyduklarını gördüm. Büyük bir keyifle 'Al çocuğunu kurtar. Disipline verirsek atarız. Atılırsa örgün eğitim kurumlarının hiçbirine gidemez' dediler. Avukatımızı ve yeminli tercümanımızı okula almadılar. Okul yönetimi ile iletişim kuramadık. ÖSS'ye girecek bir çocuğun psikolojisi düşünülmeliydi" diye konuştu. Okul yönetimi ise bir açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber