İstanbul'da yeni ulaşım yatırımları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2008 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Seyrantepe'de Galatasaray için yapılan stada ulaşım için metro istasyonu ile stad arasındaki TEM otoyolu altına 6,5 metre genişliğinde ve 150 metre uzunluğunda 3 tünel yol yapılacağını belirterek, ''Yolcular, yürüyen bantlar aracılığıyla yürüyerek istasyona ulaşacaklar. Bütün hesaplar stadın yoğunluğunun bir an önce boşaltılması üzerine yapıldı'' dedi.

Topbaş, Harp Akademileri, Seyrantepe ve Ayazağa Kavşakları'nı hizmete açtı. Seyrantepe Kavşağı'nda gazetecilere bilgi veren Topbaş, burada kara yolu sistemleri için 135 milyon YTL, askeriye ile yapılan 32 milyon YTL'lik yatırımla birlikte toplam 167 milyon YTL'lik yatırım gerçekleştirdiklerini kaydetti. Kavşak maliyetinin de 43 milyon YTL olduğunu ifade eden Topbaş, belediyenin öz kaynakları ile bu yatırımları yaptıklarını söyledi.

Sarıyer istikametinden gelip de köprüye katılmak isteyenlerin Levent içinde yarattıkları sıkıntıyı ortadan kaldırmak için dönüş projesi hazırlandığını ve bu kapsamda 3 bin 500 metrelik çift şeritli yol yaptıklarını anlatan Topbaş, ayrıca TEM üzerinde 3'er şeritli iki yan yol ortaya çıktığını kaydetti. Topbaş, ayrıca köprülerin güçlendirilerek genişletildiğini, Harp Akademileri önüne viyadük, daha ilerisine bir alt geçit yaptıklarını, Sanayi Mahallesi kavşağını genişlettiklerini, Ayazağa'ya da kavşak yaptıklarını söyledi.Konuşmasının ardından basın mensuplarını otobüsle gezdirerek, yapılan kavşak ve yol düzenleme çalışmalarını gösteren Topbaş, Seyrantepe Kavşağı'nın hemen yanında yapılan 50 bin metre kare alanı kapsayan vagon triyaj alanının üstünde de 3 bin araçlık otopark olacağını, buraya da metro istasyonunun konulacağını belirtti.

Verilen bilgiye göre, Büyükdere Caddesi, Maslak-Sarıyer güzergahlarında trafiği önemli ölçüde rahatlatan Ayazağa-Seyrantepe-Harp Akademileri kavşakları, bölgenin en büyük kavşak çalışmalarından biri.İki alt geçit, köprüler ve üst geçitlerden oluşan kavşakların toplam inşaat alanı 85 bin metre kare, toplam yol uzunluğu da 4 bin 934 metre.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber