?Sınıf geçme' anketi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ANKARA Milliyet

Milli Eğitim Bakanlığı, ?Sınıf geçmede baraj kaç ders olsun?' sorusuna yanıt bulmak için öğrenci ve veliler arasında anket düzenledi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ortaöğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde yapılacak değişiklik kapsamında, bir üst sınıfa sorumlu olarak geçmede baraj olan 2 ders sayısının 5 olarak belirlenmesi konusunda fikir almak üzere öğrenci ve veliler arasında anket başlattı.

Taslak yönetmeliğin Talim ve Terbiye Kurulu'na gönderilmesine karşın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in çalışmaların sürmesi konusunda talimat verdiği öğrenildi. Mevcut uygulamada öğrencilerin bir üst sınıfa en fazla 2 dersten sorumlu olarak geçtiklerine işaret eden yetkililer, velilerden ve öğrencilerden bu sayının az olduğu yönünde şikâyetler geldiğini, bunu göz önünde bulundurarak anket düzenlediklerini belirtti.


Memurlar.net'in sınıf geçme yönetmeliğindeki değişikliğe ilişkin olarak düzenlediği anket sonuçlarını görmek için tıklayınız.


Anket doğrultusunda öğrencilerin en fazla kaç dersten sorumlu geçebilecekleri konusunda değerlendirme yapılacağını ifade eden yetkililer, öğrencilerin başarısını teşvik edecek düzenleme öngörüldüğünü kaydetti. Ortalama Yükseltme Sınavı'nın eylül yerine haziranda yapılması ve öğrencilerin sadece 3 dersten değil, başarısız olduğu tüm derslerden sınava girebilmesine olanak sağlanmasının planlandığı belirtildi.

?Düzenleme af değil'

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Emin Gürkan, CNN Türk'e yaptığı açıklamada öğrencilerin başarısını öne çıkarmayı amaçladıklarını belirterek şöyle konuştu:

?Muvcut durumda 3 dersten başarısız olunması durumunda sınıf tekrarı yapılıyor. Öğrencinin girdiği derslerin yüzde 40'ını başarması durumunda bir üst sınıfa geçmesini planlıyoruz. Yeni düzenleme, af veya haksızlık olarak algılanmamalı. Öğrenci bir üst sınıfa sorumlu olarak geçse bile alttaki derslerini de almak zorunda. Bu başarısızlığa pirim vermek değil. Taslak, Talim ve Terbiye Kurulu'nda tartışılıyor. Önümüzdeki yıl uygulanmasını planlıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber