Yurtta hava durumu

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni haftanın büyük bölümü yağışlı geçecek. Özellikle Marmara, Karadeniz ve doğu kesimlerde yağmurlar daha etkili olacak. Ege ve Akdeniz'de de bahar yağmurları bekleniyor. Sıcaklıklar mayıs ayı ortalama değerinin 4-5 derece altında seyrediyor.

İstanbul'da bugün, çarşamba, cuma ve cumartesi günü yağmur bekleniyor. İstanbul'da bugün hava bulutlu ve yağmur geçişleri görülüyor, poyraz sert esiyor. Öğleden sonra yağmur hafifleyecek, yarın ara verecek yağmur, sonraki günlerde yeniden görülecek. Ankara'da bugün ve çarşamba günü de bahar yağmurları olacak, hava soğudu. İzmir parçalı bulutlu ve ılık, çarşamba günü hava serinleyecek ve yağmur olasılığı var. Adana'nın kuzeyindeki ilçelerde kısa süreli yağmur görülebilir. Bugün İstanbul 16, Ankara 13 İzmir 23, Bursa 17, Adana 27 derece.

Marmara Bölgesi yeni haftanın büyük bölümünde bulutlu ve yağmurlu olacak. Bugün Trakya açıyor, daha çok Kocaeli, Sakarya ve Bursa civarında yağmur var. Yarın bölgede hava daha açık ama çarşamba günü yeniden bahar yağmuru bekleniyor. Kuzeyden esen rüzgarlar hafta genelinde serin bir havaya neden olacak. Edirne 18, Çanakkale 17, Sakarya 15 derece.

İç Anadolu soğudu, bölgede hava bulutlu, özellikle Sivas, Kayseri ve Niğde boyunca yağmur sağanak şeklinde ve daha uzun süre yağabilir. Yağış bölgede yarın ara veriyor, çarşamba günü yeniden başlayabilir. Bugün Konya 15, Eskişehir ve Sivas 14 derece.

Bugün Ege Bölgesi'nin kıyıları parçalı bulutlu, iç kesimleri ise bulutlu ve Kütahya civarı hafif yağmurlu olacak. Rüzgarlar serin eserken, güneye indikçe Bodrum'dan itibaren kuvvetleniyor. Salı günü hava açık, çarşamba günü ise yağmur var. Denizli ve Muğla 23, Kütahya 16 derece.

Akdeniz'de Mersin, Adana arasında iç kesimlere doğru hafif yağmur geçişi olacak, bölgede hava bulutlu. Güneydoğu Anadolu'da iki gün hava parçalı bulutlu ama uzun zamandır görülmeyen sağanak yağmurların, çarşambadan itibaren etkili olması bekleniyor. Antalya 22, Diyarbakır 25 derece.

Doğu Anadolu'da bugün yağış dar bir alanda, daha çok Erzincan, Erzurum ve Kars arasında görülecek. Yarın ise yağış geniş alana yayılıyor, kuvveti de artacak ve sıcaklık düşmeye başlayacak. Erzurum 15, Malatya 24, Van 19 derece.

Karadeniz'de Bolu'dan Artvin'e kadar bölgenin tamamında yağmur geçişleri olacak, hava serin. Bugün öğleden önce Bolu, Kastamonu ve Zonguldak civarında, akşam saatlerinde ve yarın ise Trabzon ve Artvin'de yağmur daha şiddetli yağacak. Trabzon 15, Bolu 14, Samsun 15 derece.

İl il hava sıcaklıklarını öğrenmek için tıklayınız!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber