Sağlık Bakanlığı kurum idari kurul toplantısında önemli konular ele alındı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 21:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, yetkili sendika olarak Sağlık Bakanlığıyla Kurum İdari Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda sağlık çalışanlarının bir çok sorununu dile getiren Türk Sağlık-Sen, çeşitli konularda çalışma yapılması kararı aldırdı. Bu konuların başında Lisans tamamlama çalışmaları için gerekli çalışmaların yapılması ve çalışmaları yapmak üzere bir komisyon oluşturulması, Şirket personellerinin sadece şartnamede belirtilen görevleri yapmaları, 4/B'li personelin diyaliz eğitimi dışındaki sertifika programlarına katılması, sağlık personelinin yeşilkart bürolarında görevlendirilmemesi için genelge yayınlanması, nöbet ücretlerinin günümüz şartlarına göre yeniden belirlenmesi gibi hususlar yer aldı.

Hayata geçecek düzenlemeler

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi'nin yetkili sendika olarak bakanlıkla gerçekleştirdiği Kurum idari Kurul Toplantısında ilettiği taleplerden bazıları önümüzdeki günlerde hayata geçecek. Sağlık Bakanlığı yetkililerinin hayata geçirileceği bilgisini verdiği hususlar şöyle:

1. Lisans tamamlama konusunda YÖK ve AÖF nezdinde aktif bir çalışma yürütmek üzere bir çalışma komisyonunun oluşturulması.

2. 4/B'li sözleşmeli personelin diyaliz eğitim dışındaki sertifika programlarına katılmaları için düzenleme yapılması.

3. Sağlık personelinin yeşilkart bürolarında görevlendirilmemesi için genelge yayınlanması

4. 4/B'li personele becayiş, askerlik dönüşü göreve başlama ve aile ve çocuk yardımlarının ödenmesini içeren düzenleme Başbakanlık'a gönderildi.

5. Sağlık Bakanlığına devredilen eski SSK personelinin 527 Sayılı KHK'ye göre iki yılda bir kademe ilerlemelerini Sağlık Bakanlığı gerçekleştirecek.

6. Süre belirtilmeden yapılan geçici görevlendirmelerin süreye bağlanması ve süresini aşan geçici görevlendirmelerin iptal edilmesi için Sağlık Bakanlığı Genelge yayınlayacak. Genelge hükümlerine uyulmaması durumunda Türk Sağlık-Sen yargı yoluyla geçici görevlendirmelere son verecek.

7. İl içi atama ve nakillere ilişkin yönergede belirtilen atama dönemlerinde ve açık olan kadrolara ilişkin ilan şartlarına uyulmadan atama ve nakil yapılmaması konusunda İl Sağlık Müdürlüklerine genelge gönderilecek. Genelgeye rağmen bu tür uygulamalar devam ederse Türk Sağlık-Sen yargı yoluna başvuracak.

Kurum İdari Kurul kararlarını görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber