Öğretmene ?Yeğenimle arkadaş ol' soruşturması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 12:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

ISPARTA Halıkent İlköğretim Okulu öğretmenlerinden 53 yaşındaki Talimdar Üzümcü hakkında, 6'ncı sınıfta okuyan kız öğrencisi E.A.'dan, yeğeni ile arkadaşlık etmesini istediği gerekçesiyle soruşturma açıldı. Öğretmen Üzümcü, olayın bir komplo olduğunu iddia etti.

Isparta Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Halıkent İlköğretim Okulu'nda 6'ncı sınıf öğrencisi olan E.A.,'ya yeğeni ile arkadaş olmasını ve internette ?chat'leşmelerini önerdiği iddia edilen öğretmen Talimdar Üzümcü hakkında soruşturma açtı. Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, ?Konuyu müfettişlerimiz inceliyor. Verecekleri rapora göre açıklama yapacağız? dedi.

KIZIMIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Öğrencinin uzman çavuş babası T.A. 16 Nisan'da okul müdürlüğüne dilekçe vererek, öğretmenin kızına ?Yeğenimle arkadaş olursan sevinirim' dediğini, ayrıca internet üzerinden yeğeni ile ?chat' yapabileceğini söylediğini iddia etti. Kızının psikolojisinin bu olay sonrası bozulduğunu öne süren veli, dilekçeye ayrıca ?Kızım okulda bu öğretmeni her gördüğünde demoralize oluyor? diye de not düştü.

Okul müdürlüğünün dilekçeyi kendilerine ilettiğini belirten Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, müfettiş görevlendirip soruşturma başlattıklarını belirtti.

ÖĞRETMEN: ŞAKA YAPTIM

Suçlamaları kabul etmeyen öğretmen Talimdar Üzümcü ise, ?53 yaşındayım. Artık neredeyse emekli olacağım. Meslek yaşantım boyunca en küçük bir olumsuz durumum söz konusu olmadı. İlk kez böylesine üzücü bir olayla karşılaşıyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum? dedi.

Öğretmen Üzümcü, okulda nöbet tuttuğu bir gün öğrenci E.A.'nın ağlayarak yanına geldiğini, ne olduğunu sorduğunda, erkek arkadaşından ayrıldığını söylediğini belirtti. Üzümcü, bunun üzerine öğrenciye, ?Kimmiş o göster bakayım bana. Üzülmene gerek yok benim yeğenim var onunla tanışırsın? diye şaka yaptığını öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber