Adalet Bakanı'ndan yargıya acı tablo

Haber Giriş : 17 Ekim 2004 00:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çiçek: "Türkiye'de savcılara gelene kadar devlet çalışmıyor"

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, imtiyazlardan dolayı devletin çalışmadığını ve savcıların soruşturma yapamadığını söyledi.

Kırşehir Adliyesi'ni ziyaretinde konuşan Bakan Çiçek, yeni Türk Ceza Kanunu'nda suçunu itiraf edenler ve verdiği zararı karşılayanlar için kısmen ABD'deki yasalara benzer bir sistem getirildiğini belirtti.

ABD'de Adalet Bakanı'nın tutuklama yetkisi olduğunu söyleyen Cemil Çiçek, "bu yetki bende olsa bankacıların hepsinden bu parayı söker, alırdım. Eğer, ?bir yıllığına ne olmak istersin?' diye soran olursa savcı olmak isterim. Bunların ciğerlerini sökerdim" dedi.

"Türkiye'de savcılara gelene kadar devlet çalışmıyor" diyen Adalet Bakanı, "imtiyazlardan dolayı devlet çalışmıyor. Savcılar soruşturma yapamıyor sonuçta fatura yargıya çıkıyor. Savcı işin içine giremiyor'' diyerek özeleştiri yaptı.

"Çarkın bu dişlisi işlemiyor"

Devletin Teftiş Kurulları'na zaman aşımına bir ay kala evrak getirildiğini söyleyen Çiçek, yargıya tam yetki verilip sonra sonuç beklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

"Çarkın bu dişlisi işlemiyor" diyen Çiçek, "bundan sonra kim bizim itibarımızla oynarsa, yargının gücünü ona göstereceğiz. Zaman aşımına bir ay kala evrak getirenin yüzüne bu evrağı çarpmalıyız'' şeklinde konuştu.

CNNTUR


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber