Erdoğan: GAP'a 2,3 milyar YTL aktarıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2008 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2008 yılında Güneydoğu Anadolu Projesi'ne (GAP), işsizlik sigortası fonundan 1.3 milyar YTL, ayrıca özelleştirme fonundan 1 milyar ytl olmak üzere; toplam 2.3 milyar YTL aktarıyoruz" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, gündemdeki konulara değindi. 81 ilin 80'inde milletvekili çıkarmalarının sırrının, Türkiye'nin birliğine tam güvenmeleri olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Milletimiz, engin sağduyusuyla, ferasetiyle herkesin samimiyetini, amacını, hedefini çok iyi görüyor" diye konuştu.

Sınır ötesi hava harekatı

Terörle mücadelenin çok boyutlu olarak devam ettiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, Hükümetin verdiği yetki çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin, 1-2 Mayıs tarihlerinde terör örgütüne yönelik önemli bir sınır ötesi hava harekatı daha gerçekleştirdiğini anımsattı.

Operasyon ile terör örgütüne ciddi kayıplar verdirildiğini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu operasyonu planlayıp icra eden Genelkurmay Başkanımız ve kuvvet komutanlarımız başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bütün kahraman mensuplarını kutluyorum. Terörle mücadeleyi, kararlılıkla, çok yönlü ve çok boyutlu olarak devam ettiriyoruz. Olay sadece güvenlik noktasında, askeri noktada olan bir mücadele değildir. Terörle mücadelenin farklı özellikleri de var. Bir yandan askeri tedbirler alınırken, diğer yandan siyasi, kültürel, diplomatik ve ekonomik araçları da etkili bir şekilde kullanmayı sürdürüyoruz.

Askeri yöntemlerle birlik ve beraberliğimize kast eden terör örgütünü etkisiz kılmaya çalışırken, eşzamanlı olarak içeride ve dışarıda yalnızlaştırma konusunda ciddi adımlar atıyoruz, ciddi mesafeler alıyoruz. İstismar etmek istediği bölge insanımızı daha çok kucaklamayı, sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarına çözümler üretmeyi amaç edinen Hükümetimiz, bu noktadaki hizmetlerini de hızla sürdürüyor. Buna paralel olarak diplomatik imkanları da devreye sokmak suretiyle terör örgütünü her geçen gün daha çok izole etmenin, insan ve finans kaynaklarını kurutmanın gayreti içindeyiz.Teröre, şiddete, tedhişe prim vermemek de demokratik siyaset anlayışının bir gereğidir. Demokratik bir düzende, hangi gerekçeye dayandırılırsa dayandırılsın, hangi şartların ürünü olursa olsun teröre meşruiyet atfedilemez."

GAP'a kaynak aktarımı

Erdoğan, bölgelerarası gelişmişlik farkının azaltılması ve bölgesel kalkınmanın gerçekleştirilmesi için çok boyutlu çalışmalar sürdürdüklerini de belirterek, demokratik ve ekonomik gelişmeyi bir bütün olarak ele aldıklarını, Türk insanını hak ettiği standartlara kavuşturmanın mücadelesini verdiklerini anlattı.

Bu hafta Genel Kurul gündemine gelecek olan, "İstihdam Paketi" çerçevesinde Güneydoğu Anadolu Projesini (GAP) bitirmeye yönelik büyük bir hamlenin başlatılacağını kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti:

"GAP'a kaynak aktarmak noktasında da yine önemli bir adım atıyoruz. Bugüne kadar İşsizlik Sigortası Fonuna aktarılan devlet payı ve nemasının 2008-2013 yılları arasındaki faiziyle, Özelleştirme Fonu nakit fazlasından toplam 3.5 milyar YTL'nin GAP için kullanılabilmesini sağlayacak bir adım olarak atılıyor. Bu çerçevede, 2008 yılında GAP'a, İşsizlik Sigortası Fonundan 1.3 milyar YTL, ayrıca Özelleştirme Fonundan 1 milyar YTL olmak üzere; toplam 2.3 milyar YTL aktarıyoruz bu yıl.

Bu sayede, 2013 yılına kadar GAP ve bölge illerine yönelik olarak önemli oranda istihdam sağlamayı da hedefliyoruz. Bu adım inanıyorum ki gerek Güneydoğu Anadolu, gerekse bölge illerinde çok ciddi bir sıçramayı, çok ciddi bir hareketlenmeyi getirecektir. Bunun içinde barajların yapımından; başta Cizre, Silvan olmak üzere, bütün bunlarla beraber sulama sistemlerindeki aksamalar, yağmurlama, damlama sistemiyle tüm topraklarımızı şu ana kadar yapılan ilkel sulama sisteminden çıkarıp modern sulama sistemlerine, bilişim teknolojisiyle donanmış bir sisteme geçmenin adımlarını atıyoruz. Bunların yanında eksik kalan yolları süratle bitireceğiz. Böylece Güneydoğu Anadolu ve çevre illerinde hamd olsun bu eksiklikleri gidermiş olacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber