Bakanlardan Erzincan'da madendeki toprak kaymasına dair açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Erzincan İliç'te maden ocağındaki toprak kayması olayına dair açıklama yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2024 18:12, Son Güncelleme : 13 Şubat 2024 20:41

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Erzincan'daki maden sahasında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili, "Şu anda en önemli hedefimiz göçük altında kalan işçilerimizi öncelikle sağ salim kurtarmaktır." dedi.

TRT Haber canlı yayınına telefon bağlantısıyla katılan Işıkhan, Erzincan İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Maden sahasında meydana gelen heyelandan dolayı derin bir üzüntü içerisinde olduğunu belirten Işıkhan, göçük altında kalan işçiler için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini vurguladı.

Işıkhan, çalışmaların kurtarma ekipleriyle koordineli bir şekilde sürdüğünü ifade ederek, "Şu anda en önemli hedefimiz inşallah göçük altında kalan işçilerimizi öncelikle sağ salim kurtarmaktır. Olayla ilgili olarak iş müfettişlerimizi ve SGK müfettişlerimizi hızla görevlendirdim. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcımız Faruk Özçelik ve ilgili bürokratlarımız, Erzincan'a hareket etmiş durumdalar." diye konuştu.

Bakanlık olarak olayla ilgili inceleme ve soruşturmayı başlattıklarını bildiren Işıkhan, şunları söyledi:

"Şu anda bölgede 9 işçinin göçük altında kaldığı yönünde tespitimiz var. Süreçle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve kamuoyunu bilgilendirmeye de devam edeceğiz. Ümit ediyoruz ki can kaybı yaşanmaksızın tüm işçilerimiz kurtarılır. Rabbim her bir arkadaşımızı ailelerine ve bizlere bağışlasın. Tüm Erzincanlılara, ülkemize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah böyle afetleri yaşamayız bir daha."

Bakan Göktaş'tan Erzincan'da maden ocağındaki toprak kaymasına ilişkin açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, maden ocağında toprak kaymasının meyana geldiği Erzincan İliç'te görev yapmak üzere psikososyal destek ekiplerinin bölgeye intikal ettiğini, süreci yakından takip ettiklerini bildirdi.

Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, göçükte mahsur kalan madencilerin bir an önce sağlıklı bir şekilde kurtulmaları temennisinde bulundu.

Bakan Göktaş, "Psikososyal destek ekiplerimiz ivedilikle bölgeye intikal ettiler. Süreci yakından takip ediyoruz. Kazadan etkilenen vatandaşlarımıza her türlü destek için harekete geçmiş bulunuyoruz. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber