Hükümet memur maaşını açıklarken yasal usulsüzlük yaptı

Haber Giriş : 17 Ekim 2004 06:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SENDİKALAR YARGIYA GİDİYOR

Bakanlar kurulu'nun memur maaş zamlarının ardından bir değerlendirme yapan KESK Genel Başkanı sami Evren "Hükümetin hileli bir açıklama yaptığını" savundu. Evren bütçeden kamu çalışanlarına ayrılan payda herhangi bir artış olmadığını belirterek, "Sadece kamu çalışanlarının bir kısmının cebine girmesi gereken para diğerlerine aktarılmıştır" dedi. Uzlaştırma Kurulu kararlarının açıklanmasının ardından Kamu İşveren Kurulu'yla sendikalar arasında görüşme yapılmamasını da eleştiren Evren, "Hükümet bu demokratik ilişkiye gelmemiştir. 2 milyon kamu çalışanı ciddiye alınmamıştır" dedi. Evren, hükümeti kararından dolayı protesto etmek için dev gösteriler yapılacağını da söyledi. Evren, Anayasa'nın 90'ıncı maddesinde yapılan düzenlemenin iç hukuk oluşturduğunu belirterek, Danıştay'a dava açacaklarını da kaydetti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da Bakanlar Kurulu üyelerinin "bürokratların esiri olduğunu" savundu. Bakanlar Kurulu'nun Uzlaştırma Kurulu kararlarını değerlendirmemesini de eleştiren Aksu, "Yasal bir usulsüzlük var. Bu nedenle de gerçekten bizler şok olduk. Hukuki yola başvuracağız" dedi.

Karara, Türkiye Kamu-Sen Toplu Görüşme Sekreteri Nazmi Güzel de sert tepki gösterdi. Kararın, kamu çalışanlarını dışladığını belirten Güzel, toplu görüşme masasına da saygısızlık yapıldığını kaydetti. Uzlaştırma Kurulu kararlarının dikkate alınmamasını da eleştiren Nazmi Güzel, Uluslararası Çalışma Örgütü de (ILO) dahil olmak üzere, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve diğer uluslararası kurumlar nezdinde girişimde bulunacaklarını söyledi. Güzel, "4688 sayılı kanun, şeklen bir kanun haline getirilmiştir. Toplu görüşmelere de gölge düşürülmüş, ciddiyeti ortadan kalkmıştır" şeklinde konuştu.

Birgün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber