Emekli astsubaylar ücret için yürüdü

Haber Giriş : 17 Ekim 2004 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri, ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için yürüyüş yaptı. Marmara ve Ege bölgelerinden 20 şubeye bağlı üyelerin katıldığı yürüyüş Salı Pazarı mevkiinde başladı.

Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı yürüyüşe emekli astsubayların eşleri ve çocukları da destek verdi. Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yürüyüşte TEMAD Genel Başkanı Mustafa Erol ve Çanakkale Şube Başkanı İsmail Erdem ile bazı üyeler, Atatürk anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan TEMAD Genel Başkanı Erol, astsubaylar olarak bu vatanın varlığının ve bölünmezliğinin sonsuza kadar korunması için birçok şehit verdiklerini belirterek, şöyle konuştu: ?Yetkililerden, astsubayların sosyal haklarıyla ilgili düzenlemeler yapmalarını istiyoruz. Yine bize görev verildiğinde şehitler vermeye hazırız. Biz emekli astsubaylar laik, demokratik Cumhuriyet'i korumak, Türk ulusunun eşsiz önderi Atatürk'ün devrim ve inkılaplarını savunmayı en önemli görev biliyoruz. Bu vatanda huzur içersinde yaşamak en çok bizim hakkımızdır. Çünkü en çok şehidi biz verdik. Biraz önce kardeşimin okunan şiirlerde olduğu gibi bu toprakları biz vatanlaştırdık.?

TEMAD Çanakkale Şube Başkanı İsmail Erdem ise Emekli Sandığı Yasası'nda değişiklik istediklerini belirtti. Lisans ve lisansüstü eğitim yapan astsubaylara kıdem verilmesi gerektiğini belirten Erdem, ?Çalışırken aldığımız ücretler, emekli olduktan sonra yoksulluk sınırının altına düşmektedir. Birçok meslektaşımız, TSK'da uygulanan tazminat haklarını da alamamaktadırlar. Bunların yanı sıra Askeri Ceza Yasası düzeltilmeli ve hastane, kamp, sosyal tesislerde adil olunmalıdır.? diye konuştu. Erdem, ikinci dereceden emekli olan astsubaylara yapılmış olan haksızlığın düzeltilmesi ve birinci dereceye getirilmesi gerektiğini ifade etti. Erdem, ?Maaşının azlığından şikayet edem bazı devlet memurları alaylı bir

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber