Eğitim Bir Sen: Sınıf geçme yönetmeliği değiştirilmemeli

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mayıs 2008 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EĞİTİM BİR SEN'İN AÇIKLAMASI

Basında ve kamuoyunun gündeminde yer aldığı üzere; Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, Orta Öğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği'nde değişiklik yapılması yönünde taslak çalışmasını Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın onayına sunmuştur.

Yeni Yönetmelik Taslağı; mevcut yönetmelikte belirtilen 2 dersten sorumlu geçmeyi, 6 derse çıkarmayı ve en fazla 3 dersten ortalama yükseltme sınavına girme hakkını, sınırsız bir duruma getirmeyi öngörmektedir.

Yapılacak değişikliğe göre, sorumlu olarak sınıf geçme kolaylaşacak, kaç dersten başarısız olmalarına bakılmaksızın, öğrenciler ortalama yükseltme sınavına girebilecektir.

Sınıf tekrarını önlemek amacıyla böyle bir değişiklik yapmak; sınıfta kalma korkusunu ortadan kaldıracak, sınıf yönetimini ve okuldaki eğitim disiplinini bozacaktır.

Okulun eğitim ve öğretimindeki disiplin bozulacağından, sınıf geçme kaygısı asgariye inen şiddete meyilli öğrenciler, şiddet olaylarını artıracak ve eğitimin kalitesi düşecektir.

Liselerin üniversiteye öğrenci yerleştirme başarısı düşecek, üniversite önünde yığılma çoğalacaktır.

Liseyi bitiren fakat yüksek öğretim kurumuna girecek başarı düzeyine sahip olamayan öğrenciler, herhangi bir meslek dalında da yetişmedikleri için nitelikli iş gücünden yoksun yığınlar olarak, toplum hayatı içinde yerlerini alacaklardır.

Daha önceki yıllarda yapılan bu ve benzeri değişikliklerin beraberinde ciddi sıkıntılara neden olduğu herkesin malumudur.

Sendika olarak, böyle bir değişikliğin yapılmasıyla ilgili görüşlerimizi ve tepkilerimizi bakanlık yetkililerine ilettik. Bakanlığın bu değişiklik girişiminden vazgeçmesini bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber