YÖK, idari personelin becayiş hakkı için ilk adımı attı

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, devlet yükseköğretim kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca görev yapan memurların karşılıklı yer değişikliği için ilk adımı attı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Şubat 2024 10:00, Son Güncelleme : 27 Şubat 2024 10:00
YÖK, idari personelin becayiş hakkı için ilk adımı attı

Bilindiği üzere, devlet yükseköğretim kurumlarında görev yapmakta olan memurların naklen tayin süreçlerinde yaşanan zorluklar çok uzun zamandır kanayan bir yara olarak devam etmekteydi.

Bu konuyla ilgili yıllardır yaptığımız haberler ve oluşan kamuoyu sonucunda son iki Toplu Sözleşmede konuyla ilgili çalışma yapılacağı kararlaştırılmıştı. Bunun ilk somut adımını ise bugün Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı atmış oldu.

Buna göre, naklen atanma taleplerinin tespitine ilişkin yapılacak hazırlık çalışmalarında kullanılmak üzere, devlet yükseköğretim kurumlarının memur kadrolarında görev yapan idari personelden bir başka yükseköğretim kurumuna naklen geçiş yapmak isteyenlerin tercihlerini ilgili üniversiteler toplayarak 1 Mart 2024 tarihi mesai bitimine kadar yazıda belirtilen sisteme girişleri yapılacaktır.
Devlet yükseköğretim kurumlarında görevli memurların uzun süredir beklediği bu çalışmanın nihayete erdirilmesiyle ilgili tüm üniversite idari personeli adına desteklerinden dolayı başta YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR ile YÖK Genel Sekreteri Batıkan AKSOY'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber