Cevdet Yılmaz: Dezenflasyon sürecinde belirgin sonuçlar alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ilave sıkılaşma için attığı adımları değerlendirdi. Cevdet Yılmaz, "Merkez Bankamızın ilave sıkılaştırıcı adımlarının yanı sıra, maliye politikası ve yapısal reformlar ile destekleyeceğimiz dezenflasyon sürecinde yılın ikinci yarısında belirgin sonuçlar alınacaktır" dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Mart 2024 13:27, Son Güncelleme : 06 Mart 2024 13:31
Cevdet Yılmaz: Dezenflasyon sürecinde belirgin sonuçlar alınacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma için attığı adımları değerlendirdi.

TCMB'nin ilave sıkılaşma adımlarına yönelik yaptığı duyuruda, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında, TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildiği bildirildi.

Bakan Şimşek: Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor

Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

"Ocak ayına göre ivme kaybetse de Şubat ayı enflasyonu beklentilerin üstünde gerçekleşmiştir. Merkez Bankamızın ilave sıkılaştırıcı adımlarının yanı sıra, maliye politikası ve yapısal reformlar ile destekleyeceğimiz dezenflasyon sürecinde yılın ikinci yarısında belirgin sonuçlar alınacaktır.

2025 yılında enflasyonla mücadele süreci çok daha hızlanacaktır. Orta vadede (2026 perspektifinde) ise sürdürülebilir kalkınma hedeflerimiz çerçevesinde tek haneli enflasyon oranlarına yeniden ulaşmaya kararlıyız."

Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaştırma adımları: Krediler için yeni karar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber