Ankaralı abone gazdan iki iade alacak

Haber Giriş : 09 Mayıs 2008 12:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) ile Tüketici Koruma Derneği (TÜKODER) Ankara Şubesi'nin, Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir yaptıkları görüşmeler sonucunda Ankaralı tüketiciden alınan pil parası, doğalgaz sayaç bedeli ve abone ücretlerinin halka iadesine karar verildi.

TÜDEF Genel Başkanı Ali Çetin, düzenlediği basın toplantısında, yapılan görüşmeler sonucu Ankaralı doğalgaz kullanıcılarını ilgilendiren çok önemli iki konuda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Çetin, Doğalgaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğine aykırı olarak tüketiciden alınan pil parasının ters mahsup yoluyla tüketici hesabına yüklenmesini Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani'den talep ettiklerini belirtti. Çetin, bu talebin Genel Müdür Karani tarafından kabul edildiğini söyleyerek, ?Yeni uygulama ile habersiz binlerce tüketici, müracaatlarına gerek kalmaksızın ilk gaz alışlarında pil parası kadar ilave gaz alacaklardır? dedi.

TÜDEF Genel Başkanı Çetin, tüketiciden ?abonelik ücreti? adı altında alınan 300 doların, 150 dolarının tüketiciye iade edilmesinde yaşanan sorunların da görüşüldüğünü ve anlaşma sağlandığını kaydetti. Mahkemelere müracaat gibi uzun yargı süreçlerine gerek kalmadan geri ödemelerin tüketicilerin Başkent Gaz A.Ş'ye müracatları üzerine iadesine karar verildiğini belirten Çetin şöyle konuştu:

?Bu konuda hazırlanan dilekçe çok kısa sürede www.tudef.org.tr sitesine konacak ve tüketiciler siteden indirip doldurdukları dilekçeyle doğrudan kuruma başvurabileceklerdir. Yapılan bu görüşme ve varılan mutabakat her şeyden önce tüketicilerin evrensel haklarından olan ?temsil edilme? hakkının kabul edilmesi yönünden önemlidir. Başken Gaz A.Ş Genel Müdürü sayın Karani'ye tüketici sorunlarına gösterdiği duyarlılık için tüketicilerimiz adına teşekkür ederiz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber