CHP Milletvekili İnce'den eğitime bütçe tepkisi

Haber Giriş : 09 Mayıs 2008 14:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP Yalova Milletvekili ve Eğitim Komisyonu üyesi Muharrem İnce, son yıllarda eğitime ayrılan payın en yüksek olduğu iddialarına ?Milli Eğitim Bakanlığı'nın en büyük palavrası? değerlendirmesinde bulundu.

İnce, eğitim yatırımlarına ayrılan payın 1998 yılında şuankinden çok daha yüksek olduğunu anlattı.

Eğitim-Sen 3'üncü Olağan Genel Kurulu'nda konuşan CHP Yalova Milletvekili İnce, eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Türkiye'de 70 milyon vatandaşın 7 milyonunun okuma yazma bilmediğine işaret eden İnce, bu durumun incelenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Son yıllarda eğitime ayrılan payın, en yüksek pay olduğu iddialarını ?Milli Eğitim Bakanlığı'nın en büyük palavrası? değerlendirmesinde bulunan İnce, 1998 yılında eğitim yatırımlarına harcanan bütçe payının şimdikinin çok daha üzerinde olduğunu söyledi.

İnce, müfredatlarla ilgili değişikleri ?Deneme sürüşü yapılmadan seri üretime geçilmez? olarak değerlendirerek, eğitimde daha planlı çalışmaların olması gerektiğini kaydetti. Fen liselerinin tarikatların kol gezdiği ve en iyi beslendiği yerler olduğunu savunan İnce, yeni bir fen lisesi modelinin oluşturulması gerektiğini söyledi.

İnce, ayrıca okullardaki müdürlük sisteminin de hastanelerdeki gibi başhekimlik-hastane müdürlüğü şeklinde düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber