Köşk'ü boykot ettiler

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2008 10:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'Avrupa Günü' nedeniyle Çankaya Köşkü'nde dün verdiği resepsiyona, aralarında Deniz Baykal, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Hikmet Çetin, Mümtaz Soysal ve Murat Karayalçın'ın da bulunduğu eski Dışişleri bakanlarının çoğu katılmadı.

Resepsiyona davet edilen eski bakanlardan sadece Yaşar Yakış, Emre Gönensay ve Ahmet Kurtcebe Alptemoçin katıldı. CHP'den TBMM AB Komisyonu üyesi Nevin Gaye Batur'un bulunduğu resepsiyonda MHP'yi TBMM Başkanvekili Meral Akşener, BBP'yi Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu, DSP'yi Hüseyin Pazarcı temsil etti.

İç politika Resepsiyonda konuşan Gül, Türkiye-AB bütünleşme sürecinin yapıcı bir yaklaşımla teşvik edilmesi gerektiğini belirtti. Gül, "Katılım müzakereleri sürecinin bazı Avrupa ülkelerindeki veya Türkiye'deki iç politika mülahazalarından ve tartışmalarından etkilenmemesine herkes özen göstermelidir" uyarısında bulundu. Gül, şöyle devam etti: "Türkiye ve AB, bugün stratejik bir hedefte birleşmiştir. Avrupa ile bütünleşme projesinin gerektirdiği dönüşümler kesintisiz reformlarla devam edecektir. Bu nedenle 2008'in Türkiye açısından bir Avrupa Yılı olacağını tekrarlamak istiyorum. Geleceğin Avrupası, medeniyetler arası çatışma endişesini ortadan kaldıracak bir barış ve refah merkezi olmalıdır ve olacaktır. Türkiye'nin de tam üyesi olacağı böyle bir Avrupa, dünya barışı, istikrarı, uyumu ve refahı için başat rol oynamaya adaydır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber