Domates, okula 7 bin Ytl kazandırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2008 23:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okulun eksiklerini tamamlamak amacıyla bahçede atıl durumda bulunan tarlaya domates ekerek gündeme gelen Yeşilköy Şehit Gürkan Gökçek İlköğretim Okulu yönetimi, yaklaşık bir yılda 7 bin YTL gelir elde etti. Yönetim, bu yıl daha fazla gelir sağlayabilmek amacıyla enginar üretimine yöneldi.

Manisa merkeze bağlı Yeşilköy'deki Şehit Gürkan Gökçek İlköğretim Okulu Müdürü Okan Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir'in de bulunduğu öğretmen heyetiyle birlikte Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk'ü ziyaret ederek, bu yıl ekimi yapılan ilk enginarları hediye etti.

Okul Müdürü Okan Şahin, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl sonu 5 dönümlük okul bahçesine domates ektiklerini, ancak bu yıl inşa edilecek ek bina nedeniyle bahçenin daraldığını, bu sebeple 2 dönüm kalan araziye gelirin daha çok olması amacıyla enginar ektiklerini belirtti. Şahin, şunları kaydetti:

''Devletten gelecek mutat ödemelerin dışında ihtiyaçlar için velilerden para toplama yerine okulun arka bahçesindeki atıl durumdaki tarlayı kullanıyoruz. Geçen yıl yetiştirdiğimiz domatesten yaklaşık 7 bin YTL gelir elde ettik. Bununla da okulumuzun çeşitli ihtiyaçlarını giderdik, bilgisayarlar aldık. Bu sene de iki dönümlük araziye daha fazla gelir elde etmek için enginar ektik. Kalan boş arazimizde gelecek hafta okul inşaatımız başlayacak. 8 derslikli prefabrik ek bina yapılacak. Temelleri önümüzdeki hafta içinde atılacak.''

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Özdemir de, prefabrik ek binanın yapımı ile 8 olan derslik sayısının 16'ya çıkacağını bildirdi.

Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk de, enginarlar için teşekkür ederek, ''topraklarınız da, ürünleriniz de bol olsun. Bu yaptığınız çok olumlu bir davranış. Bir öğretmenden övgü almak bizim için bir şereftir. Sizleri kutluyorum'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber