Beşiktaş'ta 16 katlı binada yangın: 29 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Beşiktaş'ta 16 katlı bir binanın en alt katındaki işletmede çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kişinin tedavisi devam ediyor. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı, 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Nisan 2024 16:25, Son Güncelleme : 02 Nisan 2024 17:27

Beşiktaş'ın Gayrettepe Mahallesi Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren eğlence merkezinde saat 12.47'de tadilat kaynaklı yangın çıktı.

Yangı faciasında 29 kişi hayatını kaybetti, Yangın itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesiyle söndürüldü.

İstanbul Valiliği'nden gelen son açıklamada şöyle denildi:

"Saat 12.47'de Beşiktaş ilçesi Gayrettepe Mahallesi Gündoğdu Sokakta bulunan 16 katlı binanın -1 ve -2'nci katında faaliyet gösteren Masquerade isimli eğlence merkezinde ilk belirlemelere göre tadilat kaynaklı yangın çıkmıştır. Alınan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilmiştir. Yangın, itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülmüştür."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yangınla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yerlikaya, "2 Mülkiye Müfettişimiz görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz olay yerine hareket etmiştir" dedi.

5 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yangın faciasıyla ilgili 6 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini duyurdu. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmalarının sürdüğünü belirten Tunç, "İş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili iş yeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YANGINLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yangınla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı telefonla arayarak bilgi aldı.

İMAMOĞLU DA OLAY YERİNDE

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da bölgeye giderek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Yapının güvenliğiyle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirten İBB Başkanı İmamoğlu, içeride inşaat malzemelerinin olduğunu söyledi.

İSTANBUL VALİSİ: RUHSAT 2018'DE YENİLENMİŞ

İstanbul Valisi Davut Gül, yaşamını yitirenlerin çalışan işçiler olduğunu söyledi. Gül olay yerinde yaptığı açıklamada "Yangının çıkış sebebini bilmiyoruz. Gece kulübünün 1987'de aldığı bir ruhsat var, 2018'de de ruhsat yenilenmiş. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekanda tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Toplam olaydan etkilenen 23 kişi var" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber