İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

312 general, RTÜK üyesinin maaşına haciz koydurdu

Haber Giriş : 18 Ekim 2004 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RTÜK üyesi Mehmet Doğan'ın maaşına haciz kondu. Her ay maaşınını dörtte bir oranı (700 milyon lira) haciz nedeniyle kesilen Doğan ekonomik sıkıntıda. Doğan'ın maaşına haciz konma nedeni yazdığı bir yazıdan dolayı.

Vakit Gazetesi'nde "Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke" başlıklı yazıyı müstear isimle yazdığı gerekçesiyle 312 generale 624 milyar tazminat ödemeye mahkum olan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Mehmet Doğan'ın maaşına haciz kondu.

Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin Vakit Gazetesi'ni ve RTÜK üyesi Mehmet Doğan'ı "Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke'' başlıklı yazıdan dolayı 312 generale 2'şer milyar lira olmak üzere 624 milyar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'a da başka bir yazıdan dolayı 4 milyar lira manevi tazminat ödemeye mahkum etmişti. Ankara 28. İcra Müdürlüğü, generallerin avukatlarının başvurusuyla, 624 milyar tazminatın RTÜK üyesi Doğan'dan tahsil edilmesi için haciz işlemi başlattı. İcra Müdürlüğü, İcra ve İflas Kanunu'na göre verdiği kararla Doğan'ın 4'te 1 maaşına haciz koydurttu. Doğan, yaklaşık üç aydır maaşının 4'te 1'ini yaklaşık 700 milyon lirayı alamıyor.

RTÜK üyesi Doğan, haciz kararının kendisi için maddi sıkıntıya neden olduğunu ifade etti. Doğan, "Elbette sıkıntı oldu. İki çocuğum üniversitede okuyor." dedi. Doğan, mahkemenin, yazının internet yoluyla Vakit Gazetesi'ne ulaştırıldığı yönündeki iddialarla ilgili teknik bilirkişi incelemesi taleplerini dikkate almadığını bildirdi. Doğan, Yargıtay'a temyiz başvurusunda bulunduklarını hatırlatarak, dava tarihini beklediklerini kaydetti.

DAVANIN GEÇMİŞİ
Vakit Gazetesi'nde Asım Yenihaber müstear ismiyle yayınlanan ''onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke'', Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eruygur'un da ''İrtica ile mücadele sezonu açıldı'' başlıklı yazılardan dolayı 312 general gazeteye ve yazıyı müstear ismiyle yazdığı gerekçesiyle RTÜK üyesi Doğan'a dava açmıştı.
Generallerin avukatı Bilgin Yazıcıoğlu, sözkonusu yazının internet yoluyla ulaştırıldığını ve internet protokol sistemine göre yazının Mehmet Doğan tarafından gönderildiğini öne sürmüştü. Doğan'ın avukatı Atilla Metin ise müvekkilinin sözkonusu yazıyı yazmadığını, durumun açıklığa kavuşturulması için bilirkişi incelemesi talebinde bulunmuştu.

Mahkeme, köşe yazısını yazan Asım Yenihaber'in de RTÜK üyesi Mehmet Doğan olduğuna karar verdi ve tazminattan sorumlu tuttu.
Mahkeme, yazıyı yayınlayan Vakit Gazetesi'ni ve köşe yazısını yazan Asım Yenihaber'in RTÜK üyesi Mehmet Doğan olduğuna karar vererek, 312 generale 2'şer milyar lira olmak üzere 624 milyar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Şener Eruygur'a da başka bir yazıdan dolayı 4 milyar lira manevi tazminat ödemeye mahkum etmişti. Mahkemenin kararına göre, davacı generaller tazminatı gazeteden ve Doğan'dan tahsilat yoluna gidebiliyor.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber