Hemşireler günü tüm yurtta kutlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'DA HEMŞİRELER HAFTASI KUTLAMALARI

MUSTAFA DÖVER

Samsun'da, 'Hemşireler Haftası' nedeniyle hemşirelere karanfil dağıtıldı.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Hemşireler Haftası nedeniyle Türk Hemşireler Derneği Samsun Şubesi'nde etkinlik düzenledi. İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ramazan Taşdemir, Dernek Şube Başkanı Birsen Öztürk ve üyeleriyle görüştü. Dernek üyelerine karanfil veren ve haftalarını kutlayan Taşdemir, hemşirelerin, ülkede sağlık sorunlarının çözümüne yönelik çabalarında giderek önem kazanan bir role sahip olduğunu kaydetti.


VAN'DA HEMŞİRELER ÇİÇEK YAĞMURUNA TUTULDU

- Van Özel Divan Hayat Hastanesi'nde görev yapan hemşireler, '12 Mayıs Hemşireler Günü' dolayısıyla adeta çiçek yağmuruna tutuldu.

Özel Divan Hayat Hastanesi hemşireleri '12 Mayıs Hemşireler Günü' dolayısıyla yoğun bir gün yaşadılar. Sabah ilk olarak Özel Divan Hayat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Dr. Muhsin Tezcan, hemşirelerin '12 Mayıs Hemşireler Günü' kutlayarak kendilerine çiçek hediye etti. Daha sonra hastanede görev yapan personeller hemşirelere '12 Mayıs Hemşireler Günü' nedeniyle karanfil verdiler. Hastane personeli dışında hastalardan da çiçek alan hemşireler, böyle bir günde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ettiler.

Hemşireler adına bir açıklama yapan Başhemşire Nurdan Kılavuz "Bu günümüzde bizi yalnız bırakmayan yönetimimize, personelimize ve hastalarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Bizler her ortamda hastalarımıza hizmet vermeye söz vermişizdir. Bu bizim işimiz görevimiz. Ancak böylesi jestler bizi onure etmekte ve çalışma şevkimizi kamçılamaktadır" dedi.

VAN'DA HEMŞİRELER HAFTASI KUTLAMALARI

- İL SAĞLIK MÜDÜR VEKİLİ DR. YEĞİNALTAY HEMŞİRELERE GÜL DAĞITTI

Van Sağlık İl Müdürlüğü tarafından, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla bir tören düzenlendi.

Valilik önünde gerçekleşen etkinlik, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Yeğinaltay, hemşirelik mesleğinin önemine değindi. Hemşirelerin sağlık hizmetlerinin temel taşı olduğunu ifade eden Dr. Yeğinaltay, sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunu ve bütün ekip üyelerinin kendi alanında değerli olduğunu kaydetti. Dr. Yeğinaltay, tüm hemşirelere başarılar dileyerek, haftalarını kutladı.

Hemşireler adına Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhemşiresi Şengül Yıldırımçakar'ın da bir konuşma yapmasının ardından Dr. Mustafa Yeğinaltay, törende bulunan hemşirelere birer gül verdi. Etkinliğe Van'daki hastane yetkilileri başta olmak üzere bir çok hemşire katıldı.


SİVAS SAĞLIK MÜDÜRÜ ÖZMERCAN TÜM HEMŞİRELERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Sivas İl Sağlık Müdürü Dr. Vakkas Özmercan, yaptığı yazılı açıklama ile tüm hemşirelerin Hemşireler Günü'nü kutladı.

Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan yaptğı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sağlık, bireylerde, zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan birisidir. Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek grubu ise hemşirelerdir. Hemşire, sağlığı yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara hizmet vermektedir. Bu yönü düşünüldüğünde, hemşirelerin, hem eğitim açısından hem de psikolojik, sosyal ve ekonomik açıdan desteklenmesi gereken bir meslek grubu olduğu ortaya çıkmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle bir ekip hizmeti olan sağlık hizmetlerinin sunulmasında ekibin bir parçası olarak önemli bir görevi özveriyle ifa eden tüm hemşirelerimizin, anlamlı günlerini ve haftalarını kutluyor ve topluma verdikleri hizmet; hekimlere verdikleri destek hasta ve hasta yakınlarına gösterdikleri sevgi, ilgi ve şefkat dolayısıyla kendilerine şükranlarımı ve saygılarımı sunuyor, bu zor ve ulvi görevlerinde başarılar diliyorum"


HAKKARİ'DE HEMŞİRELER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

- SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN VALİ NASUHBEYOĞLU'NA NEZAKET ZİYARETİ

- Hakkari Devlet Hastanesi görev yapan sağlık çalışanları 'Hemşireler Günü' etkinlikleri kapsamında Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu'nu makamında ziyaret ettiler.

Hakkari İl Sağlık Müdürü Dr. H. İdris Ethemoğlu, Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Avni Ziyan, Başhemşire Nazmiye Abbasigil ve beraberindeki bir gurup hemşire, Vali Nasuhbeyoğlu'na günün anısına çiçek hediye ettiler. Vali Nasuhbeyoğlu ise sağlık çalışanları ile bir süre sohbet ederek onları sorun ve sıkıntılarını dinledi. Sağlık çalışanlarının görevlerini en iyi şekilde icra ettiklerini anlatan Vali Nasuhbeyoğlu,

büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarının gününü kutladı.


HEMŞİRELER HAFTASI KUTLAMALARI

- DENİZLİ DEVLET HASTANESİ'NDE HEMŞİRELERDEN OLUŞAN TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU KONSER VERDİ

Hemşireler Haftası nedeniyle Denizli Devlet Hastanesi'nde, çoğunluğunu hemşirelerin oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu'nun verdiği konser büyük ilgi gördü.

Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konsere, Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, başhekim yardımcıları, hastane çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı. Duran Peköz'ün yönettiği Türk Halk Müziği Konseri'ne, Abidin Yörük kabak kemane, Ali Can Okkaya kaval, Selahattin Serin ve Yener Çalık bağlama, Dr. Serdar Derman ritim sazıyla eşlik etti. Birbirinden güzel türküleri hemşireler için seslendiren koro üyeleri, ayrıca solo türkülerle hünerlerini sergilediler.

Konser sonunda Şef Duran Peköz'e teşekkür plaketi ve hediye veren Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, koro üyelerine teşekkür etti. "Hemşireler Haftası"nı kutlayan Başhekim Uz.Dr. Canural, "Hastanelerde vazgeçilmez çalışanlar vardır. Hekimler hastanedeki işlerin yürümesini sağlayan lokomotif görevindedir ve hastanenin beynidirler. Ancak hastanelerin 24 saat ritmik olarak çalışmasını sağlayan, sevginin ve şefkatin sembolü olan bir de kalp vardır. İşte hemşirelerimiz ve ebelerimiz de hastanelerimizin kalbidir. Onlar olmazsa biz de yokuz" dedi.


AFYONKARAHİSAR'DA GÖREV YAPAN BAŞHEMŞİRELER, VALİ HALUK İMGA'YI ZİYARET ETTİ

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar'da görev yapan başhemşireler, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Günü nedeniyle Vali Haluk İmga'yı ziyaret etti.

İl Sağlık Müdürü Hasan Hüsnü Eren, Müdür Yardımcısı Alev Türe, Devlet Hastanesi Başhemşiresi Melek Didin Türk, Kocatepe Devlet Hastanesi Başhemşiresi Elif Zeybek, Zübeyde Hanım Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhemşiresi Ayşe Yılmaz, Göğüs Hastalıkları Hastanesi hemşiresi Ayla Demir Kiriş, Ağız ve Diş Sağlığı Başhemşiresi Melek Göğün'ü makamında kabul eden Vali Haluk İmga, hemşirelerin sağlığın can damarı olduğunu söyledi. Böyle bir günde ziyaret edilmekten büyük bir memnunluk duyduğunu söyleyen Vali İmga, ?Sizler hemşirelik gibi fedakar ve şefkat dolu mesleğin mensuplarısınız. Şahsınızda tüm hemşirelerimizin gününü kutluyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum? dedi. Vali Haluk İmga, ziyaret sırasında, İl Sağlık Müdürü Hasan Hüsnü Eren ve başhemşirelerden çalışmaları hakkında bilgi aldı.


ORDU'DA 30 YILI DEVİREN HEMŞİRELERE TAKDİRNAME

Ordu'da, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle, 30 yıl boyunca hemşire olarak görev yapan 15 hemşireye takdirname verildi.

Ordu Hemşireler Derneği tarafından düzenlenen organizasyonda Ordu'daki sağlık kuruluşlarında hemşirelik mesleğinde 30 yılı deviren 15 hemşire onure edildi. Meslekte acı tatlı 30 yılı geride bırakan Ayşe Atabeyoğlu, Fatma Keskin, Melahat Aydın, Elveda Gümüş, Fatma Göksel, Fatma Aktaş, Şengül Odabaşı, Pakize Şen, Narin Turan, Sündüz Günay, Fatma Kılıç, Şengül Yazıcıoğlu, Nimet Aktaş, Gülüşan İmamoğlu ve Melek Odabaş'a takdirnameleri Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle verildi. Törene Ordu Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Emniyet Müdür Vekili Olcay Tosun da katıldı.


ADANA'DA EBELİK VE HEMŞİRELİK HAFTASI...

Ebelik ve Hemşirelik Haftası Adana'da törenlerle kutlandı.

Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Ebelik-Hemşirelik Haftası nedeniyle, Vali Yardımcısı Erdem Kıyak, İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar, hastanelerin başhemşireleri ile ebeler Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Üniversite ve devlet hastanelerinde görevli ebe ve hemşireler daha sonra İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak'ı makamında ziyaret etti. Dr. Çatak, ebe ve hemşirelerin gününü kutlayarak birer çiçek verdi.

Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak daha sonra ebe ve hemşireler ile birlikte Vali İlhan Atış'ı makamında ziyaret etti.

Vali İlhan Atış, ebe ve hemşireliğin kutsal bir görev olduğunu ifade etti.


GÜMÜŞHANE'DE HEMŞİRELER VALİ SALİHOĞLU'NU ZİYARET ETTİ

Dünya Hemşireler günü nedeniyle Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhemşiresi Hatice Gürçınar ile birlikte bir grup hemşire, Vali Enver Salihoğlu'nu makamında ziyaret ederek, çiçek sundu.

Hemşireleri kutlayan Vali Enver Salihoğlu, ?Sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçasını oluşturan hemşirelerimiz, fevkalade önemli bir insanlık görevini yerine getirmektedirler. Hemşirelik, meslek koşulları bakımından zor ancak kutsal bir görevdir. Bu bakımdan hastanelerimizde verilen hizmetin vatandaşlarımızı memnun edecek bir şekilde yerine getirilebilmesi için büyük bir gayret gösteren hemşirelerimizin bu çabaları her türlü takdirin ve övgünün üzerindedir. Tüm hemşirelerimizin ?12 Mayıs Hemşireler Günü?nü kutlar, tüm insanlık için sağlık ve esenlikler temenni ederim.?dedi.


KONYA'DA HEMŞİRELER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

- KONYA NUMUNE HASTANESİ'NDE MESLEKTE 20 YILINI DOLDURAN HEMŞİRELERE PLAKET VERDİ

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle Konya Numune Hastanesi'nde bir program düzenlendi. Programda meslekte 20 yılını dolduran hemşirelere törenle plaket verildi.

Konya Numune Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak, İl Sağlık Müdür Vekili Hüsnü Murat Kara, Numune Hastanesi Başhekimi Rıza Sarıbabıçcı ve hemşireler katıldı. Törende konuşan Konya Numune Hastanesi Başhekimi Rıza Sarıbabıçcı, hemşireliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu belirterek, "Sağlığımız vazgeçilmeyen, ödünç alınıp verilemeyen ancak kaybetmeden de önemi anlaşılamayan en değerli varlığımızdır. Onu bozulmadan korumak ya da bozulmuş ise en güzel biçimde geri kazandırmak bizim mesleğimizin temelidir. Bizim muhatabımız insan ve insan sağlığıdır. Teknolojiye paralel olarak sağlık sistemi ve hizmet sunumu da sürekli gelişmekte ve değişmektedir. Biz de bunun farkında olan sağlıkçılar olarak sürekli kendimizi daha iyiye ulaştırmaya çalışıyoruz. İşini yaparken kendisini unutabilen, hizmet sunduğu bireyin bir gülümsemesiyle mutluluk duyabilen başka bir meslek gurubu yoktur" dedi.

Konuşmaların ardından meslekte 20 yılını dolduran hemşirelere protokol üyeleri tarafından plaket verildi.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber