Kontenjanlar, YÖK Genel Kurulu'nu erteledi

Haber Giriş : 13 Mayıs 2008 11:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Üniversitelerdeki kontenjanların artırılması gündemi ile 15 Mayıs Perşembe günü toplanacak olan YÖK Genel Kurulu bir hafta ertelendi. Genel Kurul, üniversitelerdeki kontenjanların artırılması ve bazı komisyonlardaki raporların gecikmesi nedeniyle 22 Mayıs 2008 Perşembe günü yapılacak.

Üniversitelerdeki kontenjanların artırılması gündemi ile 15 Mayıs Perşembe günü toplanacak olan YÖK Genel Kurulu bir hafta ertelendi. Genel Kurul, üniversitelerdeki kontenjanların artırılması ve bazı komisyonlardaki raporların gecikmesi nedeniyle 22 Mayıs 2008 Perşembe günü yapılacak.

YÖK Yürütme Kurulu'nda haftalardır tartışılan üniversitelerdeki kontenjan artırımı konusu, Perşembe günü yapılacak YÖK Genel Kurulu'nda masaya yatırılacaktı. Kontenjan artırımı için Yürütme Kurulu'nda birkaç formül ortaya konarken, kontenjanların belli bir standarda göre otomatik olarak artırılması planlanıyordu. Kontenjanlar ile ilgili yeni formüllerin ortaya konması ve geciken bazı komisyon raporlarının hazırlanması amacıyla Genel Kurul, 22 Mayıs'a ertelendi. Belirlenecek sistemin 2008 ÖSS kılavuzlarına da yansıtılması planlanırken, sistemin bu genel kurulda karar bağlanması amaçlanıyor.

-ARTAN BİR ÖĞRETİM GÖREVLİSİ İÇİN 10 ÖĞRENCİ ARTACAK-

Kontenjan artırımı konusunda üzerinde en fazla durulan sistemde, fakültelerdeki öğretim görevlisi sayısındaki artışa göre öğrenci sayısında artış yapılması planlanıyor. Fakültede 5'in altında öğretim görevlisi olması halinde öğrenci artışı yapılmayacak olan sistemde, 5'den fazla öğretim görevlisi bulunan fakültelerde artırılan bir öğretim görevlisi için 10 öğrenci artırılacak. Bu sistemin hayata geçmesi halinde bu yıl üniversite kontenjanlarında yüzde 25'e yakın bir artış yaşanması bekleniyor.(ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber