Müdür yardımcısı ve öğretmenlere yapılan saldırı Eğitim Bir Sen üyeleri protesto etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de öğrenci velisi oldukları belirtilen kişiler tarafından Sabiha Çiftçi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Serbülent Sevdi ve 3 öğretmene yapılan saldırı Eğitim Bir Sen üyesi bir grup öğretmen tarafından da protesto edildi.

Sabiha Çiftçi İlköğretim Okulu önünde toplanan öğretmenler saldırıyı yapan zanlıların tamamının bulunmasını istedi.

Eğitim-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Fırat Yaman yaptığı açıklamada, öğretmenler için yaşanmaz hale gelen okullarda öğretmenlerin can güvenliği düsünmenin birinci öncelik haline geldiğini belirtti.

Öğretmenlerin sürekli kamuouyunda hedef tahtası haline getirilmesi neticesinde bu durumdan cesaret alan bazı kendini bilmezlerin her an okulu basarak arkadaşlarının canına kastedebildiğini ifade eden Yaman, "Bu olaylara karışanlar gerekli cezaları almadığı için herkes öğretmeni şaman oğlanı gibi görmektedir. Pazartesi günü yaşanan olaylar bunun son örneğidir. Bu olayın bütün faillerinin bir an önce bulunarak adalete teslim edilmesini bu olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz" diye konuştu. Öğretmenler açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Öte yandan saldırının gerçekleştiği okulda öğretmenlerin tamamına yakınının sevk alarak olayı protesto ettiği öğrenildi.


Okulu basan grup, 4 öğretmeni döverek hastanelik etti


Mersin Sabiha Çiftçi İlköğretim Okulu'nda Pazartesi günü yaşanan olayda 7-A sınıfı öğrencilerinden K.A.'nın (14) yakınları öğrencilerinin okulda dövüldüğünü iddia ederek okulu basmış ve müdür yardımcısı Serbülent Sevdi'nin kafasına sıra parçaları ile vurarak yaralarken, kavgayı ayırmaya çalışan öğretmenlerden Cuma Y., Turgut B., Durmuş İ.'yi de darp etmişti. Olaydan sonra kaçan zanlılardan ikisi ise yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber