Kredi kartı aidatına bir iptal daha geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Mayıs 2008 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankaların kredi kartı kullanıcılarından yıllık aidat ücreti adı altında aldıklar aidatlar tüketiciler tarafından mahkemeye verilip iptal ettiriliyor.

Elbistan 1.Asliye Hukuk Mahkemesi (Tüketici Mahkemesi Sıfatıyla), Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin kredi kartı yıllık aidat ücretinin müşteriye iadesi kararına banka tarafından yapılan itirazı reddetti. Mahkeme, banka müşterisi Yakup Sevinç'e yıllık aidat adı altında kesilen üyelik ücretinin iadesine karar verdi.

Mahkemenin gerekçeli kararında; "Davacı banka ile davalı tüketici arasında düzenlenen kredi kartı üyelik sözleşmesinde bulunan yıllık aidat bedeli hükmünün tüketiciyle müzakere edilmeden tek taraflı olarak banka tarafından sözleşmeye konulduğu,bu hükmün açıkça tüketici aleyhine dengesizliğe neden olduğu, bu nedenle bu hükmün haksız şart niteliğinde bulunduğu" görüşü yer aldı.

Mahkemeyi kazanan Yakup Sevinç, banka tarafından kesilen parasını geri aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

Sevinç,"Bu davayı milyonlarca kredi kartı mağduru adına açtım. Davayı kazandım. Aldığım para çok fazla bir para değil. Yapılan bir haksızlığa karşı davayı açtım. Herkesin hakkını aramasını tavsiye ediyorum. Davayı kazandığım için mutluyum." dedi

Elbistan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Mustafa Gültekin ise şimdiye kadar kredi kartı yıllık aidat ücreti ile alakalı hakem heyetine yüzlerce başvuru olduğunu ve hepsinin olumlu sonuçlandığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber