Osman Paksüt'ün dinlendiği iddiaları Meclis gündemine taşındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2008 15:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ün polis tarafından dinlendiğine ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Canan Arıtman, İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, Osman Paksüt'ün Ankara'da 13 Mayıs 2008 tarihinde sivil plakalı bir polis aracıyla, izni ve bilgisi dışında takip edildiği ve bu takibin özellikle dinleme amacıyla yapıldığı, Paksüt'ün bu duruma tepki gösterdiğine ilişkin haberlerin basında geniş bir şekilde yer aldığını ifade etti.

Osman Paksüt'ün, uzun yıllar yurtdışında büyükelçi olarak görev yaptığını, bu nedenle takip edilme, izlenme, dinlenme gibi eylemler konusunda kişisel dikkat ve duyarlılık geliştirdiğini anlatan Canan Arıtman, Paksüt'ün kendi aracından inerek, kendisini takip eden aracın bagajında dinleme cihazı olup olmadığını bizzat tespit etmek istemesinin önemsenmesi gereken bir davranış olduğunu savundu. Canan Arıtman, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"İzlenme konusunda eğitim alan Paksüt neden Ankara Emniyet Müdürünü beklemeden ve yardım almadan olaya kendisi müdahale etmiştir? Emniyet bir narkotik olayı nedeniyle aracın bölgede bulunduğunu açıkladı. Ama Sayın Paksüt ve eşi lojmandan çıktıklarından beri bu aracın kendilerini takip ettiğini ve öğle yemeği için gidecekleri adrese kadar yakın takibin sürdüğünü, kendi araçlarının durduğu yerde, bu aracın da durduğunu belirlediklerini ifade etmişlerdir. Bu ifadelerden aracın Paksüt'leri takip ettiği açıkça bellidir. Narkotik olayda görevliydi iddiası size inandırıcı geldi mi, gerekli detay araştırmayı ve soruşturmayı yapıyor musunuz ?

AKP'nin kapatılma davası sürecinde bu tür uygulamalarla Anayasa Mahkemesi üyeleri baskı altına alınmaya mı çalışılmaktadır ? Emniyet Genel Müdürlüğünün çok sayıda ve yasal olmayan bir şekilde pek çok kişiyi dinlediği ortaya çıkan olaylarla anlaşılmaktadır. Emniyetin bu yasadışı dinleme olaylarını engellemek için ne gibi önlemler alacaksınız ?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber