PTT'den ihale almak kolaylaşıyor

Haber Giriş : 16 Mayıs 2008 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT, ihalelerin yürütülmesiyle ilgili sorunların aşılması için mal ve hizmet alımları yönetmeliğinde değişiklik yaptı. PTT, yönetmeliğini Kamu İhale Kanuna uygun hale getirdi. Buna göre, ihale teklifleri çift zarf yerine tek zarfta alınacak.

PTT Genel Müdürlüğü'ne ait Posta ve Telgraf Teşkilatı'nın 4734 Sayılı Kamu İhale Kanun'un 3. Maddesinin G Bendi Kapsamında Yapacağı Mal ve Hizmet Alımlarında Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkındaki Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Malzeme Daire Başkanı ile Yapı işleri Daire Başkanı'nın ihaleye izin verme yetkisi 150 bin YTL'den bir milyon YTL'ye yükseltilirken, Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanı'nın ihale yapma ve onaylama hakkı ise kaldırıldı.

Ankara, İstanbul ve İzmir Başmüdürlerinin ihale yetkisi 600 bin YTL'den, bir milyon YTL'ye çıkarılırken, diğer başmüdürlerin yetkisi de 300 bin YTL'den 500 bin YTL'ye yükseltildi.

İhaleye katılımda yeterlilik şartları yumuşatılarak, bilanço ve eşdeğer belgelerin sunulmasını gerektiren ihale bedeli 1 milyon YTL'den 2 milyon YTL'ye yükseltildi. İhalenin, saatinden önce iptal edilmesi durumunda verilmiş olan bütün teklifler reddedilmiş sayılacak, açılmaksızın teklifler ve varsa geçici teminatı ihaleye girenlere aide edilecek. İhalenin iptal edilmesi nedeniyle isteklilerce idareden herhangi bir hak talebinde bulunamayacak.

Ayrıca, ihaleye ait teklif mektubu ve teminata ilişkin belge dahil istenen tüm belgeler iki zarf yerine tek bir zarf içinde sunulacak. Yönetmelik yayımlandığı tarihi itibariyle yürürlüge girecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber