Şube Müdürü, terfi ettiği gün gözaltına alındı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Mayıs 2008 15:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Soner KOCAER- Teslime TOSUN/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA'da, kamyonlarında aşırı yük taşıyan nakliyecilerden rüşvet alındığı iddiasıyla sürdürülen ?Balans' adlı operasyon kapsamında gözaltına alınan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Erdal Gözüoğlu, gözaltına alındığı saatlerde 4'üncü sınıf emniyet müdürlüğünden 3'üncü sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettiğini öğrendi. Operasyon kapsamında sorgulanan 64 kişiden nöbetçi mahkemeye sevk edilen aralarında nakliye kooperatifi başkanı, şirket sahipleri ve şoförlerin de bulunduğu 19 zanlı tutuklandı, diğer zanlıların sorgulamaları sürüyor.

Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nın koordinesinde, Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği rüşvet operasyonunda 31 rüşvet veren, biri şube müdürü 29 polis, Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'nden 3 görevli ile rüşvete aracılık ettiği bildirilen bir kişi de gözaltına alınmıştı. Rüşvet verdikleri iddiasıyla gözaltında bulunan 31 kişiden tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 19 zanlının ifadelerinin alınması işlemi sabaha karşı tamamlandı. Nöbetçi mahkeme, ?rüşvet vermek' suçlamasıyla aralarında kooperatif başkanı, nakliye şirketi sahipleri ve şoförlerin de bulunduğu 19 zanlının tamamının tutuklanmasına karar verdi. Tutuklanan İsmail A., Orhan M.Ş., Rahmi Y., Mesut F., Durali G., Mehmet A., Hüseyin Ç., Cemal N., Toycan T., Sadettin Ş., Özgür Y., Murat G., Arif Ç., Nuri G., Halil P., Şefik K., Veli E., Hüseyin G. ve Murat Y. cezaevine gönderildi.


Antalya'da 27 trafik polisi gözaltında!

Rüşvetin şifresi: Çay içelim

Antalya'daki rüşvet olaylarına Karayolları'ndan açıklama


POLİSLER ADLİYE'YE SEVK EDİLDİ

Soruşturma kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Erdal Gözüoğlu ile 28 polis memuru, Çallı Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından gözaltındaki diğer zanlılar Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü'nün 3 personeli ve rüşvet olaylarına aracılık yaptığı öne sürülen A.A., ile birlikte Adliye'ye sevk edildi. Gözaltındaki polisler Adliye binasına, alt kattaki mahkum girişinden alınarak, gazetecilerin görüntü almaları engellendi. Zanlı polislerin Emniyet'te ifadelerinin alınmadığı ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcıları Yusuf Hakkı Doğan ile Sabri Yılmaz'a ifade verecekleri öğrenildi. ?Rüşvet almak' suçlamasıyla Adliye'ye sevk edilen 32 kamu personeli ile ?rüşvete aracılık yapmak' suçlamasıyla işlem yapılan A.A.'nın savcılar tarafından ifadeleri alınıyor.

İNTİHARA KALKIŞAN POLİS

Bu arada ?Balans' operasyonu kapsamında gözaltına alınacağı endişesiyle dün otomobilinde tabancayla intihara kalkıştığı belirtilen Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Sefa Demir'in hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde tedavisi süren Demir'in bilincinin açık olduğu, ancak hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

GÖZALTIDAN ÖNCE KONUŞTU

Operasyon kapsamında kapsamında gözaltına alınan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Erdal Gözüoğlu, gözaltına alındığı saatlerde 4'üncü sınıf emniyet müdürlüğünden 3'üncü sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettiğini öğrendi. Ankara'da Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal başkanlığında toplanan Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun terfi toplantısı sonucunda Antalya'dan terfi eden 46 polis müdürü arasında yer alan Gözüoğlu, terfi haberini aldıktan kısa bir süre sonra gözaltına alındı. Gözaltına alınacağı konuşulan Gözüoğlu, alınmadan kısa bir süre önce de DHA'ya konuşmuştu. Gözüoğlu, şunları söylemişti:

?Bir soruştuma var, bu soruşturma kapsamında arkadaşlarımız gözaltına alındı. Gırtlağımdan geçmedikten sonra veremeyeceğim hesabım yoktur diyorum. İddialar var. Makam odama klima taktırdığım şeklinde. Devletin bazı işleri, vatandaşın desteğiyle olur. Tamam bir klima alınmıştır. Ama bu benim cebime koyupta götüreceğim bir şey değil. Veyahut giderken götüreceğim bir şey değil. Şubemizdeki klima, bilgisayar, sarf malzemesi eksikleri söz konusu olduğunda bunun bütçe tarafından karşılanmayan bölümlerini hibe dilekçesiyle çözüyorduk. Bu şekliyle devletin himayesine almış oluyoruz. Alındığı söylenen klima şubemizde takılıdır, onun yerinden çıkartılan klima ise başka bir odaya monte edilmiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber