Eğitim-Sen'de yeni yönetim görevi devraldı

Haber Giriş : 16 Mayıs 2008 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Eğitim-Sen 3. Genel Kurulu'nda yönetime seçilen Zübeyde Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Alaaddin Dinçer'den görevi devraldı. Yeni Başkan Kılıç, görevlerinin zor olduğunu belirtirken, AKP hükümetini de emekçilerin temsilcisi olmamakla suçladı.

-Eğitim-Sen eski Genel Başkanı Alaaddin Dinçer da AKP yönetimine yüklenirken, hükümeti kadrolaşma ve müfredatı gericileştirmekle suçladı.

- Haftasonu yapılan Eğitim Sen 3. Genel Kurulu'nda yönetime seçilen Zübeyde Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Alaaddin Dinçer'den görevi devraldı. Yeni Başkan Kılıç, görevlerinin zor olduğunu belirtirken, AKP hükümetini de emekçilerin temsilcisi olmamakla suçladı.

Eğitim-Sen'in 9-11 Mayıs 2008 tarihlerinde yapılan 3. Olağan Genel Kurulu'nda seçilen yeni yönetim, bugün görevi Genel Başkanı Alaaddin Dinçer'den devraldı. Devir teslim nedeniyle verilen öğle yemeğinde konuşan eski Genel Başkanı Dinçer, AKP hükümetini eleştirdi. Hükümetin eğitim politikalarını eleştiren Dinçer, AKP'nin eğitim müfredatını gericileştirdiğini savundu. Ayrıca hükümetin kadrolaşmakla suçlayan Dinçer, son dönemde eğitim yöneticilerinin yüzde 30'unun değiştirildiğini ve hükümete yakın isimlerin yönetici kadrosuna vekaleten ve asaleten atandığını anlattı. Dinçer, hükümetin son 5 yıl içerisinde eğitimi de ticarileştirdiğinin altını çizdi. Dinçer, Eğitim-Sen olarak hala parasız ve anadilde eğitimi desteklediklerine dikkat çekti.

Eğitim-Sen'in yeni Genel Başkanı Zübeyde Kılıç ise eğitim alanındaki hareketlerin 1908 yılında başladığını belirterek, ?Çok özel bir dönemde başa geçtik ve işimizin zor olacağını biliyoruz. Sorumluluklarımız bir kat daha arttı. İşimizin zor olacağını 1 Mayıs'ta hükümetin yaptıkları nedeniyle daha da iyi gördük? dedi. Hükümeti, emekçilerin temsilcisi olamamakla suçlayan Kılıç, ?1 Mayıs'ta yaşanan olaylar hükümetin kimlerin ve neyin temsilcisi olduğunu gösterdi? diye konuştu.

Yeni ve eski yönetim devir teslim töreninde yemekte bir araya gelirken, Eğitim-Sen'in yeni Eğitim Sekreteri Ünsal Yıldız ise yemeğe katılmadı.

-YENİ YÖNETİM-

Eğitim-Sen yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

"Genel Başkan Zübeyde Kılıç, Genel Sekreterliği Mehmet Bozgeyik, Mali Sekreterliği Sayım Gültekin, Örgütlenme Sekreterliği Mustafa Ecevit, Eğitim Sekreterliği Ünsal Yıldız, Kadın Sekreterliği Gülçin İsbert ve Basın Yayın Sekreterliği Serpil Açıl Özer"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber