Türkiye'nin dişhekimine ihtiyacı var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2008 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet ve Kalkınma (AK) Partisi Kayseri Milletvekili Taner yıldız, açılışına katıldığı diş sağlığı merkezinde Türkiye'nin diş hekimi ihtiyacının olduğunu söyledi.

Taner Yıldız, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, sağlık konusundaki çalışmalarında diş hekimi sayısının artırılması noktasında da faaliyetleri bulunuyor. Üniversitelerimizde diş hekimi yetişmesi adına fakültelerde kontenjan sayaları artırılacak" dedi.

Mustafa Kemal Atatürk Bulvarı Hastane Caddesi üzerinde Dentalpark Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi törenle açıldı. Açılışı törenine katılan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Amerika Birleşik Devletleri'nde 300 milyon insan yaşadığını ve bu insanların 60 milyonunun sigortasız olduğunu açıkladı. Taner Yıldız, yasalaşan yeni Sosyal Güvenlik reformuna değinerek, ''Hükümet olarak doğan her çocuğumuzu 18 yaşına kadar sosyal güvencesi olsun veya olmasın sigortalı yapıyoruz. Ayrıca ülkemizde diş hekimi sayısını artırmak istiyoruz. Yapılan ankette Türk halkının yüzde 85'inin diş rahatsızlığı olduğu biliniyor. Bunun sonlandırılması adına Avrupa standartlarında diş hekimi sayısını artırmak gerekir. Bugün Türkiye'de 18 bin diş hekimi var. Bu yetersiz. Üniversitelerimizde fakülte bünyesinde kontenjan sayısını artıracağız. Bu yönde çalışmalar var" diye konuştu.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız da, Kayseri'nin bölge illerine hitap eden sağlık merkezi konumuna geldiğini ve her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Merkezin kurucularından ve Dentalpark Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yönetim kurulu Başkanı Diş Hekimi Dr. Mustafa Latifoğlu, merkezlerinin bin 400 metrekare alana inşa edildiğini bildirerek, ''Merkezimiz, 21 adet muayene ve müdahale kliniği, tam donanımlı ameliyathanesi modern teknik donanım ve lojistik destek birimleri, ilgili branşlarda uzman kadrosu ile birlikte 14 diş hekiminin hizmet vereceği çağdaş bir anlayışın ürüdünü. Açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Dentalpark Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışına Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve Yaşar Karayel, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve çok sayıda davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber