Memur-Sen: Bugün bizi niye çağırdılar bilmiyoruz

Haber Giriş : 19 Ekim 2004 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile yetkili memur sendika ve konfederasyonlarının, Uzlaştırma Kurulu kararlarını değerlendirmek üzere, bugün biraraya gelecekleri bildirildi.

Memur-Sen'den yapılan açıklamada, bugün saat 10.00'da Başbakanlık Eski Bina'da hükümet ile memur sendikaları konfederasyonlarının yetkililerinin toplantıya çağrıldığı kaydedildi.

Uzlaştırma Kurulu'nun kararlarını daha önce açıkladığı, Bakanlar Kurulu'nun, anlaşma ve anlaşmazlık konuları daha belli olmadan ve tutanakla belirtilmeden, 15 Ekim 2004 tarihinde kararını aldığı ve alt kademedeki memurlara yüzde 12.1, üst kademedeki memurlara yüzde 8.1 oranında zam öngördüğü belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi: ''Bu, 4688 sayılı yasaya göre erken alınmış bir karardır. Sosyal taraf olarak bu hatanın üzerine gitmeyeceğiz. Görüşlerimizi ve itirazlarımızı masaya götüreceğiz. Memur-Sen olarak, Bakanlar Kurulu'nun vermiş olduğu karara itirazımızı yaparak, Uzlaştırma Kurulu kararlarını kabul ettiğimizi bildireceğiz. Bakanlar Kurulu'nun kararı belli olduktan sonra bu toplantıya yetkili sendika ve konfederasyonların çağrılmasının ne anlama geldiğini bilmiyoruz.''

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber