MEB'den temiz sular temiz türkiye kampanyası

Haber Giriş : 17 Mayıs 2008 12:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

? Milli Eğitim Bakanlığı, Dünya Çevre günü nedeniyle Türkiye genelindeki okullarda 4 Haziran'da ?Temiz Sular Temiz Türkiye Kampanyası? başlatacak.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, konuya ilişkin yayımladığı genelgeyle Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre bilincinin tüm öğrencilere benimsetilmesi için Bakanlığın bu haftada etkin rol almasının hedeflendiğini bildirdi.

Genelgeye göre, kutlamalar kapsamında tüm Türkiye'de yöneticiler, öğretmenler ve ilköğretim 3. sınıftan itibaren tüm öğrencilerin katılacağı, su havzalarında temizliğin sağlanması için "Temiz Sular Temiz Türkiye Kampanyası" başlatılacak.

Bakanlığın düzenlediği etkinlikte, Çevre ve Orman Bakanlığı İl Çevre ve Orman Müdürlükleri, Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı ve bağlı birimleri, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Çevre Sağlığı Birimleri, tüm valilikler, belediyeler ve TURMEPA (Deniz-Temiz Derneği) yer alacak.

Öğrenciler, kampanya kapsamında 4 Haziran tarihinde belirlenen noktalarda, tüm deniz ve göl sahillerindeki, akarsu havzalarındaki katı atıkları toplayacak.

Gönüllülük esasına dayalı olarak yükseköğretim öğrencilerinin de kampanyaya katılımı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nce organize edilecek.

Her ilin valiliğinin organize ettiği kampanyada, toplanan çöplerin taşınması, depolanması veya imhası belediyelerce yerine getirilecek. TURMEPA ise kampanyada kullanılacak eldiven, maske ve benzeri malzemeleri temin edecek.

Deniz, ırmak ve göl olmayan yerlerde bu faaliyetler piknik alanları ve diğer uygun yerlerde yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber