Kraliçe gibi dinç olmanın sırrı var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2008 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İngiltere Kraliçesi gibi dinç olmanın sırrını açıklayan uzmanlar, alkol, sigara ve stresten uzak durmayı tavsiye ediyor ve ekliyor: ?Doğal beslenin, sakin olun ve iyi dinlenin.?

Şu günlerde ülkemizde bulunan İngiltere Kraliçesi'nin 82 yaşında olmasına rağmen yüzüne yansıyan sağlıklı görünüşün ve dinç duruşun sebebini sakinlik ve doğal beslenmeyle açıklayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Beslenme Uzmanı Doç. Dr. Funda Elmacıoğlu, sağlıklı beslenmenin yanı sıra sigara ve alkolden uzak kalmanın dinçliğin anahtarı olduğunu söyledi. Elmacıoğlu, Kraliçe Elizabeth'in fizyolojik görünümünün, beslenme uzmanları olarak hedefledikleri görünüm olduğunu belirtti. Beslenme uzmanlarının yaşlıyı tarif ederken, 65-74 arasını genç yaşlı, 75-84 orta yaşlı, 85 ve üstünü de yaşlı kabul ettiklerini söyleyen Elmacıoğlu, Kraliçe'nin orta yaşlı olduğunu belirtti. Kraliyet ailesinin yaşam tarzı gereği doğal beslenmeye son derece önem verdikleri yönünde bilgiler olduğunu söyleyen Elmacıoğlu, şunları kaydetti:

KAZ DAĞLARI'NDAN BESLENİYOR

"Kaz Dağları'nda doğal olarak yetiştirilen ürünlerin özel olarak Kraliyet ailesine gönderildiğini duymuştum. Bunun yanı sıra 25 yaşında taç giyen Kraliçe'nin disiplinli bir hayatı olduğunu, Türkiye ziyaretinde bile dinlenmesine özen gösterildiğini basından takip ediyoruz. Ayrıca stresle başa çıkabilmeyi bilmek, sağlıklı beslenmek, periyodik sağlık kontrollerini zamanında yapmak... Bunların hepsi genç kalmanın formülleri. İşte Kraliçe Elizabeth'in yaşına rağmen dinçliği, sağlıklı duruşu dünyanın hedeflediği sağlık ve yaşam kalitesinin göstergesidir."

Süt içmeyi alışkanlık edinin

Elmacıoğlu, süt, yoğurt, peynir tüketiminin kemik yapısının güçlendirilmesi açısından önemli olduğunu kaydetti. Menopozdan sonra kemik erimesinin kadınları tehdit ettiğine işaret eden Elmacıoğlu, kadınların beslenme konusunda bilinçli olması gerektiğini, kendilerinin kazanacağı sağlıklı beslenme alışkanlığını çocuklarına da kazandırmış olacaklarını sözlerine ekledi. "Genç kalmak için 14 yaşında süt içmeyi alışkanlık haline getirmek gerekir" diyen Elmacıoğlu, beslenme, sigara ve alkolden uzak kalma, sakin bir hayat sürme ve spor yapma ile uzun ve sağlıklı yaşamanın mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber