19 Mayıs kutlama alanına boğa girdi, yaralı öğrenciler var

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2008 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı etkinliklerinde geçit töreni sırasında ilçe stadyumuna getirilen ve geçit törenine hazırlanan boğalar, aşırı sıcağın etkisiyle kontrolden çıkarak ilçe stadyumunda gösteri yapan öğrencilerin arasına daldı. Öğrenciler arasında kısa süreli panik yaşanırken bazı ögrenciler yaşanan arbede esnasında çeşitli yerlerinden yaralandı. Öğrencilere ilk müdahele stadyumda bulunan 112 acil ambulansında yapıldı. Boğalar emniyet güçlerinin çabasıyla ilçe stadyumundan dışarıya çıkartıldı.

İlçe stadyumunda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sırasında, Kurtuluş Savaşını simgeleyen kağnıyı çeken iki boğanın aniden huysuzlanıp, öğrencilerin üzerine doğru koşmaları, tören alanında panik yaşanmasına neden oldu. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programı içinde yer alan Kurtuluş Savaşını simgeleyen kağnı gösterisi için, İnegöl'e bağlı Çitli köyünden temin edilen iki adet boğa, tören alanında gösteri sırasını beklerken, bir yandan güneşin, bir yandan kırmızı giysili öğrencilerin, bir yandan da yoğun gürültünün etkisiyle aniden huysuzlandı. Boğalar, çektikleri kağnı ile birlikte hızla öğrenci gruplarının üzerine doğru koşmaya başladı. Çitli köyünden nezaret için gelen iki kişi, zaptedemeyince öğrencilerin arasına dalan kağnı arabalı boğalar, öğrenciler arasında panik yarattı. Boğaların üzerlerine geldiğini gören öğrenciler, boğaların önünden kaçmak için sağa sola koşuştu. Panik sırasında Kız Meslek Lisesi öğrencilerinden Büşra Vatansever, Kadriye Asa ve Mukaddes Ünver olay yerinde baygınlık geçirdi.

112 Acil Ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine götürülen öğrenciler buradaki müdahaleden sonra bir müddet müşahede altında tutulduktan sonra evlerine gönderildi.

Huysuzlanan kızgın boğalar, emniyet mensupları ile tören alanındaki görevliler tarafından güçlükle zaptedilip, stadyumun dışına çıkarıldı. Büyük panik yaşayan öğrenciler uzun süre kendilerine gelemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber