Aksaray Valisi: İshalin sebebi virüs olabilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2008 17:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray'da son günlerde görülen ve binlerce insanın hastanelere başvurmasına neden olan rahatsızlığın nedeni henüz belirlenemedi. Aksaray Valisi Sebati Buyuran, yaptığı açıklamada, vakanın Batılı ve gelişmiş ülkelerde görülen bir virüs olma ihtimali olduğunu ve bu yönde, İstanbul Cerrahpaşa ile Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Araştırma Merkezi'nde geniş çaplı araştırmaların başlatıldığını söyledi.

Vali Buyuran, açıklamasında, "Henüz laboratuvar sonuçları gelmedi, bu akşam ya da yarın gelmesini bekliyoruz. Uzmanlar tarafından Batılı ülkelerde görülen bir virüsün bu rahatsızlıklara neden olabileceği söyleniyor. İstanbul Cerrahpaşa ile Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Araştırma Merkezi'nde geniş çaplı araştırmalar yapılıyor. Bizim laboratuvar teknik donanımları yeterli. Sonuçlar geldiğinde daha detaylı bir açıklama yapacağız" şeklinde konuştu.

AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ise vatandaşların özellikle kişisel temizlik ve hijyene özen göstermeleri gerektiğini vurguladı. Aksaray'ın çok güzel bir sınav verdiğini ve hasta sayısında düşüş yaşanmaya başladığını da belirten Milletvekili İnceöz, "Aynı hastalık Siirt'te de görüldü, biz Aksaray olarak çok iyi önlemler aldık. Vatandaşlarımız paniğe kapılmasınlar" dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray'ın şebeke suyunun içilebilir durumda olduğunun altını çizerek, "Yapılan incelemelerde suyla ilgili bir bulguya rastlanmadı. Henüz kaynağını bilmiyoruz ama vatandaşlarımız panik yapmasınlar. Batılı ülkelerde görülen bir virüs olduğu ifade ediliyor. Hasta sayısında yüzde 30'a varan azalmalar var. Hastaların bir gün içerisinde tedavi edilmesi bizim için sevindirici. Önemli olan biz yetkililerin gerekli tedbirleri alması. Tedbir olarak halkımız suyu kaynatarak içsinler. Kaynağı belli olmayan su kullanmasınalar" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber