Şehidin şakası gerçek olmuş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Mayıs 2008 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ta çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Acı haberle gözyaşlarına boğulan şehit babası, "'Oğlum, baba benim askerliğim Şırnak'a çıkacak, orada şehit olacağım' diye şaka yapardı. Oğlumun dediği çıktı'' diye konuştu.

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi kırsalında PKK terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçlerince sürdürülen operasyon sırasında çıkan çatışmada Piyade Onbaşı Yakup Suna şehit oldu. Çatışmada 2 asker yaralandı. Şehit Yakup Suna için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Basın mensuplarının alınmadığı törenin ardından şehidin cenazesi Afyonkarahisar'a götürülmek üzere helikopterle Diyarbakır'a gönderildi. Yaralı askerler Şırnak Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

ŞEHİDİN EVİNDE YAS TUTULUYOR

Operasyonda şehit olan piyade onbaşının Afyonkarahisar'ın Gebeceler beldesindeki evinde yas tutuluyor. Terhisine 68 gün kala şehit düşen Piyade Onbaşı Yakup Suna'nın çiftçilik yaparak geçimini sağlayan babası Ömer Suna, oğlunun 3 gün önce tarlaya giderken telefonla kendisini aradığını belirtti. Ömer Suna, ''Askere gitmeden önce zaman zaman şaka yapardı. 'Baba benim askerliğim Şırnak'a çıkacak, ben de orada şehit olacağım' diyordu. Oğlumun dediği çıktı'' dedi. Anne Nazik Suna da ''Hayallerim yıkıldı'' diye feryat etti. Şehit Piyade Onbaşı Yakup Suna'nın cenazesi, bugün ikindi namazının kılınmasının ardından Gebeceler'de toprağa verilecek.

CUDİ VE GABAR'DA OPERASYON

Şırnak kırsalında, güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları sürüyor. Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçlerinin Cudi ve Gabar dağları ile Bestler Dereler bölgesindeki operasyonları devam ediyor. Operasyonlara destek veren helikopterler de sık sık çatışma alanlarına gidiyor. Öte yandan, sınır bölgelerindeki birliklere çok sayıda askeri araç ve personel kaydırıldı. Şırnak'ın Cizre ilçesi yönünden gelen ve Şırnak şehir merkezinden geçen çok sayıda askeri aracın Hakkari yönündeki sınır bölgelerine hareket ettiği görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber