Tapu müdürü 'rüşvetten' tutuklandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2008 11:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'nde 4 gündür gözaltında tutulan Tapu sicil Müdürü, 2 memur ve bir kadastro şefi adliyede 10 saat süren işlemlerinin ardından "rüşvet almak", "suç işlemek için örgüt kurmak" ve "irtikap" iddialarıyla tutuklanarak Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Marmara Ereğlisi Başsavcılığı'nın talimatıyla Marmara Ereğlisi İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Amirliği tarafından şubat ayından bu yana telefonları dinlenen Tapu Sicil Müdürlüğü'nde 8 kişi gözaltına alınmıştı. Jandarmada 4 gün gözaltında tutularak ifadeleri alınan zanlılardan Marmara Ereğlisi Tapu Sicil Müdürü A.A., memurlar S.Ç, T.K. ve kadastro şefi M.A. adliyeye sevk edilirken, diğer zanlılar ise serbest bırakıldı. Sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Marmara Ereğlisi Adliyesi'ne sevk edilen Tapu Müdürü ve 3 memurun sorguları 10 saat sürdü. Bu süre içerisinde önce Cumhuriyet savcısına ifade veren zanlılar suçlamaları kabul etmedi. Daha sonra Cumhuriyet Savcısı tarafından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan S.Ç'nin kardeşi ile yaptığı telefon görüşmesi de teknik takibe takıldı.

Son günlerde tapulara kamera yerleştirildiğini hatırlatan S.Ç'nin kardeşinin, ablasını uyarması ve dikkatli olmaları gerektiği de kayıtlara alındı. Ayrıca S.Ç'nin 'abla'

diye hitap ettiği bir bayanla görüşmesi sırasında aynı işyerinden biri hakkında 'dedikodu' yaptığı ve işlerin azlığından şikayet ettiği de takibe alınan görüşmelerde tespit edildi.

Adliyede gece yarısına kadar süren işlemlerin ardından Tapu müdürü A.A., tapu memurları S.Ç, T.K. ve kadastro şefi M.A. tutuklandı. Adliye çıkışı gazetecilerin görüntü almasını engellemek için yüzleri kapatan zanlılar jandarma erlerinden kurtularak basına saldırmak istedi. Jandarma ekiplerinin bulunduğu araca koşarak giden zanlılar Tekirdağ Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber