Bakanlık vakalara Norovirüs'ün neden olduğunu tespit etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2008 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Aksaray Valisi Sebati Buyuran, Sağlık Bakanlığının Aksaray'daki vakalara Norovirüs'ün neden olduğunu tespit ettiğini, virüsün yayılmaması için bazı tedbirler aldıklarını bildirdi.

Basın toplantısı düzenleyen Vali Buyuran, 14 Mayıstan bu yana Aksaray'da devam eden yaygın bağırsak enfeksiyonu olayları ile ilgili ilk başta sudan ve hastalardan alınan örneklerde, toksik madde, bakteri, ağır metal tarzı tahliller yapıldığını, ancak sonuçların negatif çıktığını belirterek, en son viral etkenler üzerinde yoğunlaşıldığını ve bunun norovirüs olabileceğinin söylendiğini kaydetti.

Buyuran, önceki akşam Sağlık Bakanlığının Aksaray'daki vakalara Norovirüs'ün neden olduğunu tespit ettiğini vurgulayarak, "Norovirüs'ün, Amerika, İngiltere ve Almanya'da 2008 başlarında çok sayıda kişiye enfekte olan ve 48 saat içinde geçen, ağır seyretmeyen hayati tehlike oluşturmaya yaygın bir bağırsak enfeksiyonu şeklinde görüldüğü biliniyor. Bu virüsün bulaşma şekli olarak içeceklerden, yiyeceklerden ve hasta olan insanların sağlıklı kişilere bulaştırması şekliyle yayılması söz konusu" dedi.

Bu virüsün, hasta olan kişinin kapı tokmağına değmesi halinde bile bir sonraki kişiye geçebildiğini ifade eden Buyuran, bu amaçla Sağlık İl Müdürlüğünün görevlendireceği hekimlerin mahalli televizyonlarda halkı bilgilendirme yönünde program yapmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Norovirüs'ün soğuk gıdalarda daha çabuk ürediğinin öğrenildiğini belirten Vali Buyuran, soğuk gıda satışı yapılmaması için tebligat yaptıklarını, bütün okullarda yüzde 10 çamaşır suyu katkılı sularla genel temizlik yapıldığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber