ÖSS için aşırı stres ve heyecan yaşayanlara ilaç tedavisi önerisi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mayıs 2008 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Hüsnü Menteşoğlu, ÖSS için aşırı stres ve heyecan duyan adaylara ilaç tedavisi uygulanabileceğini bildirdi.

Menteşoğlu, yaptığı açıklamada, sınav stresinin tedavi edilebileceğini söyledi. Menteşoğlu, ÖSS sınavına hazırlanan bazı adaylarda aşırı stres, heyecan, başarısızlık korkusu, mutsuzluk, kalpte çarpıntı hatta bulantı gibi belirtilerle kendini gösteren bazı rahatsızlıklar geliştiğini ifade ederek, "Sınav yaklaştıkça, bu şikâyetler artıyor. Daha da kötüsü adaylar, deneme sınavlarında yüksek derece elde etmeleri ve konuları çok iyi bilmelerine rağmen asıl sınav sırasında aşırı heyecan, bulantı, baş dönmesi gibi şikayetlerle karşılaşabiliyor. Dolayısıyla da aslında çok başarılı olabilecek adaylar, umulmadık başarısızlıklar yaşıyor. Bu durumda olan adayların psikiyatrik tedavi ile başarılı olabilmeleri mümkün." dedi.

Psikiyatrik ilaç tedavisi ile adayların tamamen rahatlayacağını ve söz konusu şikâyetleri yaşamayacaklarını kaydeden Menteşoğlu, sınava hazırlanan adaylar ile aileleri arasında psikiyatrik tedavi ve kullanılan ilaçların zararlı olduğu yönünde söylentiler bulunduğunu hatırlattı. Bu önyargıları bir kenara bırakarak psikiyatrik yardım almanın adaylar açısından faydalı olacağını kaydeden Menteşoğlu, psikiyatrik ilaç tedavisinin yan etkisinin olmadığına işaret ederek şöyle dedi: "Ayrıca bir başka alternatif de hipnoz ve grup terapisi tedavisidir. Adayların kahve ve neskafe içerek, ilaç alarak, uykusuz kalmaları son derece yanlıştır. Adayların en geç 24:00 ile 01:00 arasında uyumaları, sabahleyin 06:00-06:30 arasında kalmaları en uygundur. Bazı adayların da aktarlarda satılan bazı bitki çayları kullandığını görüyoruz. Bu tür çayların ilaç etkisi olmadığı için bu konuda hiçbir faydası yoktur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber