Akdağ: Hastaneler birlikte ilaç alacak

Haber Giriş : 20 Ekim 2004 00:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastaneler artık tek tek değil, biraraya gelerek ilaç alacak.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanelerin toplu ilaç alımlarında, tek tek değil, ortak harekete geçmeleri için yeni bir model getireceklerini açıkladı. Sektör temsilcileri ile ilaç indirim oranları konusundaki görüşmelerin, bu sene bitmeden sonuçlanacağını belirten Akdağ, ?eğer anlaşma sağlanmazsa kendi hastanelerimizde ilaç satmaya başlarız? diye konuştu.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilaç alımındaki yolsuzlukları ortadan kaldırmak ve pazarlık gücünü arttırmak için hastanelerin tek tek değil birarada ilaç alabilecekleri yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını kaydetti:

?Hastanelerin biraraya gelerek korporasyon oluşturarak illerde veya bölgelerde güçlerini birleştirerek, hem tecrübe itibariyle hem satın alma gücü, pazarlık itibariyle güçlerini birleştirerek yeni bir model üzerinde alım yapackları bir sistemi çalışıyoruz.?

Akdağ, ilaç sektörü temsilcileri ile geri ödeme kurumları arasında fiyat indirimi ve SSK'lıların serbest eczanelerden yararlanması konularında sürdürülen görüşmelerin bu sene bitmeden sonuçlanacağını belirtti:

?Ben bu anlaşmanın gerçekleşeceğine inanıyorum. Gerçekleşmezse kamu devlet üstüne düşeni yapıp tedbirlerini alır. Gerçekleşmediğini varsayalım. O zaman gerekirse bütün hastanelerinde parakende ilaç satmaya başlar.?
NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber