Çiller dönüş için heyet bekliyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Semra Özal döndü Çiller heyet bekliyor

AYDIN HASAN Ankara

Birleşme sağlandığında kimin genel başkan olacağı ve yeni çatı konularında anlaşma sağlayamadığı için Anayol defterini kapatan DP ve ANAP yeniden hareketlendi.

Eski Başbakan Tansu Çiller, DP'den gelen randevu talebini kabul etti. Çiller, cuma günü Başkanlık Divanı üyeleri Turan Güven, Nevzat Ceylan, Erdoğan Sezgin, Harun Akın, Necati Yöndar ile Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri Melike Elitaş ve Mustafa Eraslan'la görüşecek.

DP yöneticileri, Çiller'e, ?Eğer genel başkan adaylığını kabul ederseniz, 15 gün sonrası için genel başkan kongre kararı alacak. Geri dönün. Bize kesin yanıtınızı verin? diyecek.

Çiller'in daveti kabul etmesi durumunda, DP'nin olağanüstü kongresinde, Genel Başkan Süleyman Soylu, aday olmayacak. Çiller'in ?hayır? demesi durumunda ise DP'nin olağan kongresi sonbaharda yapılacak.

Üyeliğini yenilemediği için yasa gereği üyeliği düşen Semra Özal da yıllar sonra önceki gün ANAP Genel Merkezi'ne geldi. Özal, ANAP'ın 25. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen, ?Geçmişten Geleceğe Anavatan'ın Çeyrek Asrı? konulu panele katıldı. Yuvasına döndüğünü dile getiren Semra Özal, partiye üye olmak istediğini söyledi. Semra Özal'ın üyelik formu genel merkezden onaylanarak ikametinin bulunduğu ANAP Sarıyer İlçe Başkanlığı'na gönderildi.

Seçimden sonra partisi içinde sıkıntı yaşayan Erkan Mumcu olağanüstü kongrenin 28 Haziran'da yapılması kararını aldı. Merkez Karar Yönetim Kurulu'nun önceki günkü toplantısında onaylanan kongrede, Mumcu, güven tazelemeye çalışacak. Özal'ın oğlu Ahmet Özal da ANAP'a üyelik başvurusunun kabul edilmesinden sonra genel başkan adayı olmak için kulis yürütmeye başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber